Kineski farmaceuti počinju s kliničkim ispitivanjima svojeg mRNA cjepiva protiv COVID-19

Sinopharm je ranije razvio tradicionalno cjepivo protiv COVID-a, ali ono se nije pokazalo tako učinkovitim kao, primjerice, mRNA cjepivo Pfizera/BioNTecha.

Hina | 20.01.2023. / 08:18

Ilustracija
Ilustracija (Foto: Getty Images)

Kineska farmaceutska tvrtka Sinopharm u petak je priopćila da je njezina biotehnološka jedinica dobila regulatorno odobrenje za klinička ispitivanja svojeg mRNA cjepiva protiv COVID-19 koje cilja na varijantu omikron.

Biotehnološka jedinica Sinopharma sa sjedištem u Šangaju izgradila je platformu za istraživanje i razvoj, kao i radionice s godišnjim proizvodnim kapacitetom od dvije milijarde doza mRNA cjepiva.

Slika nije dostupna Studija usporedila četiri cjepiva i otkrila koje stvara najviše antitijela

Sinopharm je objavio da je njegova biotehnološka jedinica dobila odobrenje za klinička ispitivanja od Nacionalne uprave za medicinske proizvode.

U Kini je razvijano nekoliko domaćih mRNA cjepiva protiv COVID-a, ali dosad nijedno nije odobreno za upotrebu. Jedinica Sinopharma China National Biotec Group Co Ltd. rekla je da je dizajnirala mRNA cjepivo koje cilja omikron varijantu koronavirusa.

Sinopharm je ranije razvio tradicionalno cjepivo protiv COVID-a, ali ono se nije pokazalo tako učinkovitim kao, primjerice, mRNA cjepivo Pfizera/BioNTecha.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti