Kineski udarac iPhoneu: Xiaomi predstavio Mi Note

Beijing Xiaomi Technology Co., Ltd., jedna od najbrže rastućih tech kompanija u Kini, najavila je svoj najnoviji flagship uređaj.

Monika Nožić Monika Nožinić | 15.01.2015. / 15:57

Kineski udarac iPhoneu: Xiaomi predstavio Mi Note

Beijing Xiaomi Technology Co., Ltd., jedna od najbrže rastućih tech kompanija u Kini, najavila je svoj najnoviji flagship uređaj - novi iPhoneov konkurent. Mi Note je smartphone debljine 6.95mm, sa 1080p rezolucijom i zaslonom od 5,7-inča, 13-megapikselnom kamerom, procesorom Snapdragon 801, 3GB RAM-a i baterijom kapaciteta 3000mAh.

Unatoč čestim optužbama da je Xiaomijev Mi Pad, vrlo sličan Appleovom iPadu, kod najnovijeg modela pametnog telefona Mi Note to nije slučaj. Iako vjerojatno nije jedan od konkurenata za nagrade u području inovativnosti, njegov suptilan dizajn nikoga ne može ostaviti ravnodušnim. Čelnici kompanije Xiaomi istaknuli su kako je Mi Note, čija prodaja u Kini počinje 27. siječnja, i tanji i lakši od iPhonea 6 Plus. Jedna od značajki Mi Notea je Sabre DAC (konverter iz analognog u digitalni zvuk) te dvostruka audio pojačala koja obećavaju odličnu kvalitetu zvuka na malim i velikim slušalicama. 

No, svakako je značajan i način na koji kompanije Xiaomi i Apple svoje proizvode predstavljaju široj javnosti. Xiaomi o svojim uređajima priča vrlo ponosno - izuzetno naglašava karakteristike modela Mi Note, uz obaveznu napomenu da uređaj ima Sharpov ekran rezolucije 1080p, Sonyjev senzor u kameri te Sony ili LG bateriju. Izborom renomiranih brandova kompanija Xiaomi želi doprinijeti vjerodostojnosti i dodatnoj kvaliteti svojih uređaja. 

Xiaomi je daleko od toga da ostane samo proizvođač pametnih telefona; svoju proizvodnju želi proširiti i na područje kućne elektronike pa bi tako ova kompanija u bliskoj budućnosti mogla proizvoditi i televizore, žarulje, pročišćivače zraka i slično.

Cijena ovog uređaja iznosit će 2.900 yuana, što je oko 370 američkih dolara. Nekima se može činiti da je toliki iznos i dalje prevelik za jedan takav kineski uređaj prilično nepoznatog branda, no Xiaomi i dalje konkurira svojim pristupačnim cijenama. Divovske i prilično skupe kompanije, poput Applea i Samsunga, u zadnje vrijeme imaju razloga za zabrinutost jer je Xiaomi sada na velika vrata ušao u svijet najjačih smartphonea, a svojim će ponudama, obzirom na cijenu, itekako zainteresirati veliki broj potencijalnih kupaca.

Kineski udarac iPhoneu: Xiaomi predstavio Mi Note

Kineski udarac iPhoneu: Xiaomi predstavio Mi Note

Foto: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti