Često čitamo kako će, s obzirom na napredak tehnologije, robotike i umjetne inteligencije, za 20-30 godina veze i seks ljudi s robotima biti potpuno normalna stvar. Neki znanstvenici tvrde kako ćemo na prvi pogled teško razlikovati robote od ljudi, a s obzirom na očekivani veliki napredak umjetne inteligencije, oni bi čak mogli biti pametniji od ljudi. Dok znanstvenici poput Hawkinga i inovatori poput Elona Muska već neko vrijeme upozoravaju na takve scenarije jer bi oni mogli završiti pogubno za čovječanstvo, jedan kineski inženjer odlučio je svoje znanje iz robotike i umjetne inteligencije iskoristiti kako bi si napravio – ženu robota.

Muškarac u ranim tridesetim po imenu Zheng Jiajia dugo vremena nije mogao pronaći curu pa je slobodno vrijeme iskoristio za razvoj robota kojeg je nazvao Yingying. Njegova 'robotska žena' može prepoznati kineske znakove i slike, a u budućnosti je namjerava nadograditi kako bi sama mogla hodati i pomagati mu u kućanskim poslovima. Na internetu je objavljen i videozapis i fotografije s ove bizarne ceremonije vjenčanja na kojemu je 'mlada', u skladu s kineskom tradicijom, nosila crvenu maramu preko glave.

Na Huffington Postu, citirajući njegovog prijatelja, kažu kako je Jiajia dugo vremena bio pod pritiskom roditelja i rodbine koji su ga konstantno pitali kada će se smiriti i oženiti, no sumnjamo da će njegova 'izabranica' ispuniti očekivanja roditelja.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi novu DNEVNIK.hr aplikaciju