Poznate svjetske aviokompanije, nizozemski KLM i Air France, danas su objavili kako ulaze u testiranje Wi-Fi mreže unutar njihovih aviona za vrijeme leta.

To podrazumijeva da putnici mogu bezbrižno surfati na svojim smartphoneima, tabletima i laptopima i dok lete, što do sada još nije bio slučaj za komercijalne letove. Testni period traje do kraja ove godine, a usluga će se nuditi na dalekim letovima koji spajaju Europu sa New Yorkom i Panamom.

Slobodni i neograničeni promet tijekom cijelog leta naplaćivat će se 19.95€, onaj u trajanju od jednog sata 10.95€, a postoji i besplatni dio koji uključuje surfanje isključivo na web stranicama aviokompanije koja nudi razne vijesti i razonodu.

Antena se nalazi na vrhu aviona, a signal je omogućen vrlo brzo nakon polijetanja.

Ovaj će eksperiment imati i povratnu informacija gdje Air France i KLM pozivaju putnike da im daju vlastito mišljenje o usluzi te savjete za poboljšanje. Logičan pristup s obzirom da su navike samih potrošača rezultirale ovom inovacijom, jer ipak gdje god da idemo želimo imati konstantni pristup internetu. Neki su to voljni platiti, neki ne, no ostaje za vidjeti hoće li ovaj potez slijediti i ostale aviokompanije, pogotovo na kraćim relacijama.  

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju