Kniterate: 3D printer za odjeću kakvu ste oduvijek željeli

Isprintajte vlastiti pulover i budite glavna faca gdje god se pojavite!

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.04.2017. / 17:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

3D printanje sjajna je stvar ako želite napraviti nešto od plastike, keramike metala ili pak sagraditi kuću, a zahvaljujući 3D printeru Kniterate, sada možete "isprintati" i odjeću, točnije udoban pulover, šal ili kapu.

Kniterate je "stroj za digitalno pletenje" koji omogućuje automatsku izradu digitalnog dizajna pretvarajući ga u tkaninu, odnosno komad odjeće.

Printer potpuno samostalno izrađuje šalove i kape, a za kompleksniju odjeću poput haljina i pulovera potrebno je spajanje nakon što uređaj odradi svoj posao. Istoimena kompanija razvija i aplikaciju koja će omogućiti dizaniranje, dodavanje fotografija, teksta, odabir vrsta šavova i slično.

Projekt je na Kickstarteru već premašio 250 000 dolara, a cilj kompanije je da popuni prazninu između tradicionalnog kućnog pletenja koje je jeftinije, ali i kompliciranije za upotrebu te skupih industrijskih strojeva.

Cijena Kniterate printera iznosi 4 699 dolara, a putem servisa Kickstarter trenutno je u ponudi svega 125 printera. Prve isporuke očekuju se u travnju 2018. godine.

Pogledajte kako točno radi i što sve može printati Kniterate:

Izvor: TheVerge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti