Kompaniju vrijednu gotovo 150 milijardi dolara vodi samo s – iPhonea

Čelnik čovjek Salesforcea uopće ne koristi računalo jer je sve što mu treba za vođenje poslovanja – njegov pametni telefon.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 21.11.2019. / 10:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Mlađe generacije koje su odrasle s pametnim telefonima u ruci nisu ni svjesne da su ranije za sve mogućnosti koje danas nude mobiteli postojali posebni uređaji. Od klasičnih žičanih telefona, glazbenih playera, fotoaparata, digitalnih asistenata pa do karata i mapa na papirima i brojnih drugih uređaja, sve je to zamijenio gadget koji stane u naš džep. Prije se takvo nešto činilo nevjerojatnim, a danas je stvarnost.

Pored navedenih stvari, pametni telefoni u kombinaciji s brzim i konstantno dostupnim internetom promijenili su i način na koji poslujemo, a jedna od tih promjena jest da danas više ne trebamo ni klasični ured. To je tijekom konferencije Dreamforce potvrdio i Marc Benioff, izvršni direktor poznate kompanije Salesforce, koja godišnje ostvari više od 13 milijardi dolara prihoda, dok njezina vrijednost iznosi gotovo 150 milijardi dolara.

Jedini alat koji mu treba za vođenje tako velike kompanije jest njegov telefon, pa više ne koristi čak ni računalo: Više i ne posjedujem računalo. Telefon je zaista postao ekstenzija mog ureda. Gdje god da se nalazim, ako imam telefon, mogu raditi. Šef Salesforcea nije jedini šef velike kompanije kojemu za vođenje poslovanja ne treba računalo te je i CEO Twittera Jack Dorsey također rekao da više ne koristi računala. Ključ je fokusirati se na pravi tip posla i način na koji se telefon može najbolje iskoristiti za obavljanje posla, komentirali su potpunu zamjenu računala s telefonima na stranici Inc.

Napominju kako je telefon važniji od laptopa za šefove kompanija zbog dviju stvari. Prvo, vođenje firme često se svodi na veliku količinu komunikacije i upravljanja s menadžerima i ostalim zaposlenicima, za što je zaista potreban samo telefon. Drugo, kako su pokazala neka istraživanja, s obzirom na to da laptop pruža više mogućnosti, veće su i mogućnosti distrakcije, dok se samo s telefonom ljudi mogu bolje fokusirati na konkretne probleme i zadatke. Pored toga, naravno, na telefonima su danas dostupne brojne aplikacije za produktivnost, a i što je vjerojatno najvažnije, uvijek su kraj nas. 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti