Konačno jedan pametan sat koji priliči nečem

Izgleda kako su pametni satovi novi trend, no iako postoji milijun raznih modela, na prste jedne ruke možemo nabrojati one koji zaista izgledaju na nešto.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.02.2017. / 13:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Osim što premium modeli pametnih satova koštaju kao ‘suho zlato’, lako je reći da su jeftiniji modeli pali u zaborav, no nadu nude novi proizvođači koji svoje uređaje cijene u skladu s vremenima u kojima se nalazimo.

Dakle, ruku na srce, ali dati 4.000 li 5.000 kuna za pametni sat je puno previše, pogotovo jer taj uređaj više neće nuditi neke funkcije za godinu, dvije, tri. Za te novce još je uvijek bolje kupiti vrlo dobar sat koji nije pametan.

Ono što me veseli kod kineskih proizvođača jest da se s vremena na vrijeme pojavi neki novi gadget koji cjenovno, vizualno i tehnički odgovara većini ljudi. Primjerice novi No.1 S9 slovi kao ‘prvi pametni sat s NFC čipom’. Naime, ovaj uređaj osim što izgleda odlično, pritom mislim na sam dizajn, nudi i sve danas standardne mogućnosti kao što je mjerenje otkucaja srca, prijeđenih koraka, monitor spavanja, itd. Osim toga, S9 će vas obavijestiti o svim pristiglim porukama s Facebooka, Twittera ili WhatsAppa što može biti u nekim trenucima vrlo zgodno.

Uređajem je moguće obavljati pozive, no samo ako ste spojeni na pametni telefon, dakle nema podrške za zasebnu SIM karticu.

Odlična stvar je, a vjerujem da će to razveseliti mnoge, da postoji ‘trgovina watchfacea’ odnosno izgleda sata, pa tako možete birati između 200-injak različitih dizajna koji će ukrastiti ovaj pametni sat. Valja spomenuti da je ova mogućnost trenutno dostupna samo za Android uređaje, dok će za iOS stići uskoro.

Cijena je za sada još uvijek nepoznata, no svakako pogledajte više informacija o ovom pametnom satu koji zaista priliči nečem što bi doista nosili na ruci.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti