Konkurent Teslinu Modelu Y: Na internetu se pojavile fotografije novog električnog VW-a

Atraktivan i moderan dizajn, doseg od oko 480 km aduti su modela ID 4 s kojim će VW napasti tržište električnih vozila.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.06.2020. / 12:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na internetu je procurio još jedan veliki VW-ov adut s kojim njemački automobilistički div kreće u osvajanje tržište električnih vozila. Iako Volkswagen najviše nade polaže u model ID 3 koji bi na tržištu e-automobila trebao imati važnost kakvu su u prošlosti imali Buba i Golf, čini se da će veliku pažnju privući još jedan model - ID 4. Ovaj tjedan na internetu procurile su fotografije prvog električnog SUV-a koji priprema ova kompanija koje otkrivaju moderan i atraktivan dizajn.

Slika nije dostupna Manji automobili niže cijene: U javnosti se pojavili planovi Volkswagena za osvajanje tržišta električnih vozila

ID 4 bit će baziran na VW-ovoj platformi za električna vozila MEB, kao i ostala nova e-vozila njemačke kompanije, a iako trenutačno nema informacija o motorima i kapacitetu baterija koje će se isporučivati s ovim automobilom, spominje se doseg od oko 480 kilometara. Volkswagenov električni SUV prvi je njihov električni automobil nove generacije koji će se prodavati i na tržištu SAD-a. Osim u Americi, prodavat će se i na području Europe i Kine, a fotografije ID-a 4 prvo su objavljene upravo na jednoj kineskoj internetskoj stranici, nakon čega su se brzo proširile mrežom, uključujući i forum ljubitelja VW-ovih vozila vwidtalk.

Što se dimenzija tiče, one bi trebale biti slične Teslinom Modelu Y, modelu koji se nedavno pojavio u prodaji i za koji su mnogi analitičari najavljivali odličnu prodaju, no proteklih dana možemo pročitati kako je dio kupaca nezadovoljan lošom kvalitetom izrade nekih dijelova poput rasklimanog sigurnosnog pojasa, loše obojene karoserije, udubinama u sjedalima, a dijelu kupaca isporučeno je vozilo kojemu stražnje sjedalo nije bilo povezano s bazom vozila.

Slika nije dostupna Zabrinutost zbog Muskove kompanije: Šef VW-a ima glavobolje zbog Tesle

Ipak, dok se ID 4 pojavi na tržištu za očekivati je da će Tesla riješiti te probleme pa će biti vrlo zanimljivo usporediti ta dva vozila, kao i njihovu prodaju, za što će od velike važnosti biti i cijena VW-ova električnog SUV-a. Ona još nije poznata, no prošle godine izvršni direktor američke podružnice VW-a govorio je kako bi se cijena ID 4-a, nakon poticaja za kupnju e-vozila, mogla kretati oko 35 tisuća dolara, možda čak i manje.

Izvor: Electrek
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti