Korisnici Applea bijesni: Imate li i vi ovaj problem na iPhoneu?

Brojni korisnici iPhonea koji su nadogradili operativni sustav na verziju iOS 14 imaju problem s prikazivanjem obavijesti o porukama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 16.12.2020. / 09:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Većina recenzija četiri modela iPhonea koje je Apple predstavio u listopadu, a koji su dostupni i na našem tržištu, pozitivna je. Odličan hardver, još bolje kamere te mogućnost odabira između triju veličina ekrana na novim modelima samo su neke od karakteristika serije iPhone 12. No dok su prve reakcije bile pozitivne, u posljednje vrijeme sve više korisnika počelo je prijavljivati probleme s porukama.

Tim Cook i Mac Pro Šef Applea šokirao se kada je saznao koliko vremena provodi na iPhoneu

Većina pritužbi odnosi se na neprikazivanje obavijesti o pristiglim SMS-ovima i iMessage porukama. Iako su primljene na telefon, o njima nema nikakve obavijesti pa korisnici, osim ako sami ne pogledaju u aplikaciju poruka, neće ni znati da su primili poruke. Prema nekim informacijama s mreže, manji dio korisnika isti problem ima i s nekim drugim aplikacijama za komunikaciju poput WhatsAppa i Signala.

Korisnici koji su o ovom problemu pisali na Appleovim forumima i društvenim mrežama kažu kako su ga pokušali riješiti ponovnim pokretanjem uređaja, promjenom postavki unutar telefona i na druge način, no ništa nije pomoglo. No na iste probleme počeli su se žaliti i korisnici drugih Appleovih telefona, ne samo najnovijih modela iPhone 12, što ukazuje na to da problem nije u telefonima, već u novoj verziji softvera.

Tim Cook i Mac Pro Procurili Appleovi planovi za sljedeću godinu: Nastavak tranzicije na vlastiti hardver i novi dizajn nekih uređaja

iOS 14, posljednja verzija Appleova operativnog sustava za mobilne uređaje, osim toliko očekivanih widgeta, korisnicima je, čini se, donijela i probleme s porukama. Ekipa u Appleu dobro je svjesna ovog problema te u obavijesti o posljednjoj nadogradnji (verziji iOS 14.3) koja je dostupna od 14. prosinca stoji kako je s njom riješen problem s neprikazivanjem obavijesti o pristiglim porukama. Ipak, na The Vergeu podsjećaju kako u beta-verziji tog softvera taj problem nije bio riješen pa trebamo sačekati još nekoliko dana i reakcije i eventualne pritužbe korisnika kako bismo saznali primaju li napokon obavijesti o pristiglim porukama na svoje telefone.

Izvor: TechSpot
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti