Procurili Appleovi planovi za sljedeću godinu: Nastavak tranzicije na vlastiti hardver i novi dizajn nekih uređaja

Sljedeću godinu u Appleu trebao bi obilježiti nastavak tranzicije prijenosnih i stolnih računala na njihov vlastiti hardver.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.11.2020. / 09:36

Tim Cook i Mac Pro (Foto: AFP)

Ekipa u Appleu može biti iznimno zadovoljna godinom koju je obilježila pandemija. Iako se utjecaj virusa koji se početkom godine proširio diljem svijeta itekako mogao osjetiti i u Cookovoj kompaniji, pa je predstavljanje i početak prodaje iPhonea malo odgođen, Apple je uspio prebroditi najizazovniju godinu do sada bez većih problema.

Slika nije dostupna Nitko nije mogao vjerovati: Direktori Applea ostali su šokirani kada su saznali rezultate testova novih procesora

Novi modeli iPhonea dobro se prodaju, no čini se kako je Apple najveći posao napravio s vlastitim procesorima za računala, koji su pokazali nevjerojatne performanse te su oduševili sve korisnike i novinare koji su ih testirali. A dva prijenosnika i Mac mini tek su početak Appleove tranzicije. Sljedeće godine, ako je vjerovati analitičaru s odličnim poznavanjem Appleovih planova Ming-Chi Kuu, možemo očekivati nova računala pogonjena Appleovim procesorima, kao i neke promjene u dizajnu računala i satova.

Dakle, ne samo da će MacBookovi predstavljeni sljedeće godine imati procesore M1, već će imati i novi, osvježeni dizajn - vjerojatno će biti riječ o 14-inčnim i 16-inčnim modelima MacBooka Pro, a možemo očekivati promjene u dizajnu iMaca (spominje se 24-inčna verzija), kao i novi Mac Pro. Treba naglasiti kako, čini se, neće svi modeli predstavljeni sljedeće godine imati Appleove procesore, već će se neki i dalje prodavati s Intelovim hardverom.

Noviteti vezani uz tablete odnose se na podršku za 5G koju će imati neki novi modeli iPadova, kao i nove tehnologije ekrana (Mini-LED), a Kuo naglašava kako se posljednji model iPada Air prodaje bolje od očekivanja. Također, sljedeće godine, nekad tijekom drugog kvartala, možemo očekivati i novu generaciju AirPodsa, a 2021. trebala bi donijeti i novi dizajn pametnih satova. Osim promjena u dizajnu nova generacija Apple Watcha imat će i neke inovativne i napredne opcije praćenja i analize zdravlja.

Slika nije dostupna Objavljene nove glasine: Poznato je kada stiže savitljivi iPhone

Što se nove generacije iPhonea tiče, i sljedeće godine možemo očekivati četiri modela, vjerojatno s istim dijagonalama ekrana, a jedan od noviteta koji se spominje jest poboljšanje širokokutne kamera s autofokusom na modelima Pro.

Izvor: 9to5Mac
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti