Objavljene nove glasine: Poznato je kada stiže savitljivi iPhone

Ako su posljednje glasine istinite, za dvije godine Apple bi mogao predstaviti svoj prvi savitljivi iPhone.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.11.2020. / 13:41

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nedavno smo pisali o Appleovim planovima za 2021. godinu i iPhoneu 13, a sada su se na mreži već pojavili i neki planovi američke kompanije za 2022. godinu, a oni uključuju savitljivi iPhone. Riječ je, naravno, o glasinama koje u Appleu sigurno neće potvrditi, no do sada su mrežom već kružile slične informacije, tako da u ovom slučaju sigurno možemo primijeniti poslovicu - gdje ima dima, ima i vatre.

Slika nije dostupna Šire se prve glasine o iPhoneu koji će Apple predstaviti sljedeće godine: Čini se kako bi broj 13 za njih mogao biti sretan

Nekakvi konkretni podaci o samom uređaju nisu objavljeni, no Apple je navodno već zatražio prve uzorke uređaja na kojima će testirati ekran i šarke koje bi trebale omogućiti savijanje uređaja. U Appleu žele da mehanizam izdrži više od 100 tisuća zatvaranja i otvaranja ekrana, što je puno više u odnosu na testiranja otvaranja i zatvaranja kućišta prijenosnih računala. Naravno, takvo nešto je i logično jer se prijenosnik dnevno otvori i zatvori nekoliko puta, a nije teško pretpostaviti da će korisnici savitljivog iPhonea otvarati i zatvarati telefon nekoliko desetaka, ako ne i više od stotinu puta dnevno.

Jedan od partnera u razvoju bit će im Samsung, koji bi im trebao isporučiti ekrane, a uređaji bi se sastavljali u tvornicama Foxconna u Kini. Kako je Samsung pionir na tržištu savitljivih pametnih telefona, Apple će im, osim partnera, postati i konkurent. Kao drugi partner u razvoju savitljivih uređaja spominje se tvrtka Nippon, s kojom je Apple surađivao i u razvoju prijenosnih računala.

Slika nije dostupna Samsung je ismijavao Apple, a glasine kažu da bi mogli krenuti njihovim stopama i izbaciti punjač iz pakiranja novih telefona

U Appleu još nisu odlučili hoće li za svoje savitljive telefone koristiti OLED ili microLED ekrane, no s obzirom na to da je predstavljanje planirano za dvije godine, imaju dovoljno vremena za donošenje takve odluke. Do tada, očekujemo nove modele konkurenata poput Samsunga, Huaweija, Motorole i drugih mobilnih kompanija.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti