Samsung je ismijavao Apple, a glasine kažu da bi mogli krenuti njihovim stopama i izbaciti punjač iz pakiranja novih telefona

Prije nekoliko mjeseci mrežom su kružile slične glasine, a koliko su one istinite trebali bi saznati početkom sljedeće godine nakon predstavljanja modela iz serije Galaxy S21.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.10.2020. / 16:19

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prošli tjedan u prodaji su se pojavila dva nova modela iPhonea. Analitičari predviđaju odličnu prodaju telefona koji, prvi puta kada je u pitanju tvrtka iz Cupertina, imaju podršku za 5G. No, osim po mobilnoj mreži nove generacije, dvanaestice će ostati zapamćene i kao prvi modeli iPhonea u čijem pakiranju nema punjača, ni slušalica.

Slika nije dostupna Na Samsungov odgovor novom iPhoneu nećemo dugo čekati

Prilikom predstavljanja iz Applea su objasnili koliko će taj njihov potez pomoći očuvanju okoliša - od smanjene proizvodnje novih punjača pa do manje potrošnje kartona za kutije i manjih troškova transporta. Također, sve će to utjecati i na još jednu stvar, a to je smanjenje Appleovih troškova i veću prodajnu maržu novih iPhonea.

Izbacivanje punjača izazvalo je brojne komentare na društvenim mrežama te su mnogi ponovno ismijali ljubitelje i kupce iPhonea kojima Apple prodaje telefone po istoj cijeni, ali sa siromašnijim pakiranjima. Svoju priliku da bocnu Apple nisu propustili niti iz Samsunga te je južnokorejska kompanija na Facebooku objavila fotografiju punjača, napisavši kako taj dodatak dolazi s njihovim telefonima.

Slika nije dostupna Korisnici ljuti, Samsung ih trola: Najjači novi iPhone stoji 1399 dolara, no s njim nećete dobiti punjač ni slušalice

No čini se kako bi i Samsung mogao napraviti sličnu stvar kao i Apple te bi pakiranja njihovih nadolazećih modela iz serije Galaxy S21 (ili S30) također mogla biti siromašnija za punjač i slušalice. Ta je informacija objavljena na stranicama SamMobile, s koje se pozivaju na južnokorejske medije, a zanimljivo je da to nije prvi glas kako bi u budućnosti Samsung mogao izbaciti punjač i slušalice iz pakiranja. Iste glasine navode kako postoji mogućnost da Samsung ipak zadrži punjač, a izbaci slušalice iz svojih pakiranja. Koliko su te informacije istinite trebali bi saznati već za nekoliko mjeseci kada se nova generacija Samsungovih telefona pojavi u prodaji.

Ne treba se iznenaditi ako Appleovim stopama krenu i druge kompanije i, uz isto objašnjenje o očuvanju okoliša, kao i uz naglasak kako mnogi već imaju više punjača, iz svojih pakiranja izbace punjače i slušalice.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti