Korisnik Reddita pronašao "nevidljivog" američkog bombardera u letu na prilično neobičnom mjestu

Da se na Google Kartama može pronaći neobičnih stvari, dokazuje i otkriće "nevidljivog" američkog bombardera B-2 u letu.

Branimir Vidmarović | 23.12.2021. / 09:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Korisnik Reddita u/Hippowned podijelio je zapis zaslona s Google Karti koji jasno prikazuje američki ratni avion B-2 Spirit, koji se zapravo ne bi trebalo moći lako otkriti, pogotovo na javno dostupnom servisu poput Google Karti.

Objava navedenog korisnika Reddita postala je viralna i dobila je više od 100.000 glasova zbog vrlo zanimljivog sadržaja. Osim što je napravio zapis zaslona, korisnik Reddita koji ga je objavio pružio je podatke i o koordinatama na kojima svatko može vidjeti "nevidljivog" bombardera.

Lokacija bombardera B-2 Spirit na Google Kartama je nekoliko kilometara sjeverozapadno od mjesta Concordia u američkoj saveznoj državi Missouri, odnosno 50-ak kilometara istočno od Kansas Cityja. Da vas poštedimo traženja igle u plastu sijena, možete ga pronaći na ovim koordinatama na Google Kartama.

Stručnjaci su objasnili da se bombardera B-2 može snimiti korištenjem naprednih tehnologija u kamerama, posebno onima koje imaju veliku brzinu zatvarača. Isto tako, sateliti mogu napraviti fotografije takvih zrakoplova čak i dok oni lete svojom maksimalnom brzinom.

B-2 se naziva nevidljivim jer ga zapravo radar teško može otkriti zbog njegovih nagnutih panela i niske razine buke.

S obzirom na to da je riječ o američkom ratnom zrakoplovu o kojem se ionako previše ne zna i čije su tajne strogo čuvane, pomalo čudi da Google niti nakon tri dana od otkrivanja tog zrakoplova na svojem servisu nije reagirao i bombardera učinio doista nevidljivim.

No, u brojnim komentarima ispod objave ima i podosta zabavnih komentara.

Više izgleda kao foto bombarder, komentirao je jedan korisnik.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti