Koristite Chrome? Google je predstavio nove opcije koje će olakšati i ubrzati surfanje internetom

Nova verzija Google Chromea dolazi s opcijama koje će razveseliti mnoge korisnike tog preglednika internetskih stranica.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 26.08.2020. / 08:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Još prije nekoliko mjeseci iz Googlea su najavili novu opciju u svom pregledniku internetskih stranica Chromeu - grupiranje kartica. Od tada Google je testirao mogućnost grupiranja kartica, a ona je sada dostupna svim korisnicima te će omogućiti jednostavnije i preglednije surfanje, odnosno uredniju raspodjelu kartica.

Slika nije dostupna Google Chrome uskoro nudi opciju videokonferencije s do 12 ljudi

Mnogi korisnici pri surfanju otvaraju desetke kartica te se ne mogu snaći što se gdje nalazi, a upravo bi ta opcija trebala pomoći u lakšem snalaženju među brojnim otvorenim stranicama. Naime, grupiranje tabova, kao što i samo ime kaže, omogućuje spajanje više kartica u jednu grupu. To je moguće napraviti desnim klikom na karticu i odabirom opcije "Dodaj karticu u grupu". Ponovnim klikom desne tipke miša na grupu moguće je toj grupi dati ime i boju kojom će ona biti označena.

Npr. grupiranje kartica omogućuje korisnicima da pod jednu grupu postave sve vijesti iz sporta, u drugu grupu vijesti iz tehnologije, u treću neke važne članke koje taj dan moraju pročitati itd. Postojećim grupama nove kartice mogu se dodavati klasičnim drag and dropom ili ponovno desnim klikom i opcijom dodavanja kartice u grupu (pri čemu treba odabrati u koju grupu želite dodati karticu, odnosno želite li je dodati u ovu grupu), odnosno mogu se ukloniti iz grupe ili zatvoriti cijelu grupu. Ako vam kartice iz neke grupe trenutačno nisu potrebne, odsad ih je moguće jednostavno skupiti kako ne bi zauzimale prostor u gornjem dijelu Chromea, odnosno ponovno raširiti kada su vam potrebne.

Još jedan koristan novitet koji je Google najavio i koji bi trebao biti dostupan u budućnosti jest pregled otvorenih kartica. Ako sada postavite strelicu miša iznad oznake otvorene kartice u vrhu ekrana, prikazat će se samo ime otvorene stranice, dok će se u budućnosti prikazati pregled cijele stranice na gornjem dijelu ekrana, iznad same kartice.

Slika nije dostupna Google u novoj verziji Chromea predstavio novitete za još sigurnije surfanje internetom

Također, što će mnogima biti jako važno, zahvaljujući nekim promjenama i poboljšanjima ispod haube, s novom verzijom Google Chrome sada je do deset posto brži - u verziji za Windows i za Appleova računala.

Prilikom najave novih opcija iz Googlea su korisnike upozorili kako sve opcije nisu uvijek odmah dostupne svim korisnicima - kako bi održali Chrome stabilnim, ponekad je potrebno određeno vrijeme dok svima postanu dostupne.

Izvor: Google

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti