Koristite li je i vi? Zahvaljujući jednoj opciji na telefonu policija je pronašla ukradeni automobil

Nakon što je jednoj Amerikanki ukraden automobil u kojem se nalazio njezin iPhone, policija je zahvaljujući opciji "Find my phone" uspjela pronaći vozilo.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.12.2019. / 14:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedna od opcija koju "morate" imati uključenu na svojim telefonima jest mogućnost pronalaska vašeg uređaja u slučaju da ga izgubite ili vam ga netko ukrade. Aktiviranje te opcije brzo je i jednostavno, a kako je pokazao jedan slučaj u SAD-u, zahvaljujući njoj ne samo da se može pronaći izgubljeni tj. ukradeni telefon, već i nešto puno vrjednije i skuplje – ukradeni automobil.

Pametni telefon (Foto: Thinkstock) Google je na Android napokon uveo opciju koju korisnici iPhonea imaju već godinama

Tinejdžerica iz Iowe nedavno je napravila veliku glupost kada je, žureći se što prije obaviti kupovinu, ispred trgovine ostavila ne samo otključan automobil s ključevima unutra, već je ostavila i upaljen motor. Taj automobil za nju je bio i privremeni dom jer je stan u kojem je živjela nedavno djelomično izgorio pa se u automobilu nije samo vozila već je u njemu često i živjela. Zbog toga je njezin potez još nevjerojatniji, a prazno vozilo s upaljenim motorom nije prošlo nezamijećeno te je tu "pozivnicu" iskoristio lopov koji ga je ukrao i odvezao se u nepoznatom smjeru.

Sreća u nesreći bila je što je u automobilu ostao i iPhone vlasnice s aktiviranom opcijom Find my iPhone.

Lopovi su na početku ugasili iPhone kako policija ne bi pronašla lokaciju, no nekoliko dana poslije nakratko su ga upalili i to je bilo dovoljno da policija sazna u kojem se dijelu grada automobil nalazi te su ga uspjeli pronaći. Ipak, sam telefon, kao i novčanik i još neke predmet koje je lopov ukrao iz automobila još nisu uspjeli pronaći. Policija vjeruje da se nalazi u jednom od stanova pored kojih je pronađen automobil i nadaju se da će im u pronalasku pomoći snimke s nadzornih kamera u blizini trgovine.

Slika nije dostupna Ne, to nisu redovi za novi iPhone: Gotovo 40 tisuća ljudi u velikim redovima čeka – nove lozinke

Komentirajući taj slučaj sarkastično su naglasili kako će uvijek biti lopova, pa bi bilo pametno ne ostavljati upaljen automobil na ulici te se potrebno brinuti za svoje dragocjene stvari poput telefona i novčanika.

No ovo ne znači da biste trebali mobilne telefona ostavljati u automobilu.

Izvor: 9to5Mac 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti