Koristite Viber? Ovo su odlične vijesti za vas

Nakon tajnih poruka, na Viber stižu i tajni razgovori koji će korisnicima omogućiti slanje samouništivih poruka i blokiranje njihovog prosljeđivanja, odnosno screenshota

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 11.03.2017. / 08:09

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Viber nastavlja s nadogradnjom svog servisa za slanje poruka, fotografija i videozapisa te su iz ove kompanije najavili novu opciju koja će oduševiti milijune korisnika i omogućiti im još veću razinu privatnosti prilikom dopisivanja. Podsjetimo, ova je kompanija po uzoru na Snapchat prošlog mjeseca predstavila 'tajne poruke', opciju koja korisnicima omogućuje slanje samouništivih fotografija i videozapisa, sada su najavili istu mogućnost i za tekstualne poruke, odnosno razgovore - 'tajni chatovi'.

Osim što će razgovori nakon određenog vremena nestati s telefona, odnosno iz aplikacije, ova opcija blokira prosljeđivanje poruka i screenshot na telefonima koje pokreće Android, dok aplikacija za iPhone i iPad korisnike obavještava u slučaju screenshota. Tajni chatovi, kao i ostale poruke na Viberu zaštićeni su end-to-end enkripcijom, a moguće ih je zaštititi i PIN-om.

S obzirom na brojne informacije o kršenju privatnosti i sigurnosti internetskih korisnika, odnosno prisluškivanje i praćenje putem mobilnih telefona, računala pa čak i televizora, u budućnosti možemo očekivati sve više sigurnosnih opcija u aplikacijama za dopisivanje koje bi korisnicima trebale omogućiti što veću razinu privatnosti – iako nam je jasno da danas apsolutna privatnost u digitalnom dobu više ne postoji.
Nova opcija tajnih razgovora trebala bi postati dostupna svim korisnicima ove aplikacije (a ima ih više od 800 milijuna) tijekom sljedećeg tjedna.

Izvor: The Verge
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti