Koronavirus je bio jači: Otkazan jedan od najvećih tehnoloških skupova na svijetu - "Zabrinuti smo zbog globalne epidemije"

Registrirani posjetitelji obavijest su dobili e-mailom.

Martina Čizmić | 12.02.2020. / 20:29

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što su brojni izlagači ili smanjili svoje sudjelovanje ili ga otkazali zbog zabrinutosti zbog epidemije koronavirusa, organizatori su ipak popustili i odlučili - MWC se ove godine neće održati.

Iako su tijekom proteklih dana organizatori MWC-a učinili sve kako bi osigurali da izlagači i posjetitelji budu sigurni te su postrožili sigurnosne i higijenske mjere, na kraju su ipak donijeli odluku o otkazivanju cijelog kongresa.

Slika nije dostupna Prijeti otkazivanje najvećeg mobilnog sajma: Veliki broj kompanija odustao je od MWC-a, a neki su zaposlenike poslali u karantenu

U e-mailu koji potpisuje CEO GSMA, organizatora MWC-a, John Hoffman ističe se kako je glavni razlog za "odgađanje" MWC 2020 "zabrinutost zbog globalne epidemije koronavirusa".

Službeno priopćenje koje je GSMA objavio ističe: GSMA je otkazao MWC Barcelona 2020 zbog svjetske zabrinutosti zbog epidemije koronavirusa, zabrinutosti zbog putovanja i drugih okolnosti koje održavanje ovog događaja čine nemogućim.

Mnogi su posjetitelji iz Azije morali otkazati svoj dolazak zbog obvezne karantene, a i sve veći broj izlagača donio je slične odluke.

S obzirom na to da MWC obično privuče i više od 100 tisuća ljudi iz cijelog svijeta, jasno je kako bi to moglo predstavljati rizik za sve - i posjetitelje i izlagatelje.

Preostaje vidjeti hoće li se možda MWC održati u nekom drugom terminu. Način na koji je sročen e-mail sugerira upravo to. No pitanje je koliko će ova odluka o otkazivanju stajati kako organizatore tako i sve ostale koji su planirali posjetiti ovaj događaj. 

Tvrtke koje su planirale iskoristiti MWC za predstavljanje svojih novih proizvoda i usluga to će, vjerojatno, obaviti na drugim događajima ili putem svojih službenih kanala.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti