Kraj za Meerkat: Hit aplikacija povučena iz App Storea

Početkom prošle godine Meerkat je bio jedna od najpopularnijih mobilnih aplikacija, no stvari su se promijenile kad su na ovo tržište ušli Twitter i Facebook

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.10.2016. / 08:58

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Jedan od najvećih trendova tehnološke industrije na početku prošle godine bile su aplikacije za video prijenose uživo putem mobilnih uređaja, a prva aplikacija koja je omogućila live video streaming i u potpunosti osvojila korisnike bila je Meerkat. No, nakon što se o Meerkatu pričalo neko vrijeme te su njegova popularnost i broj korisnika rasli, predstavljena je slična aplikacija Periscope koju je preuzeo Twitter za skoro sto milijuna dolara i ubrzo je sve više korisnika zamijenilo Meerkat Periscopeom. Na ovo tržište naknadno je ušao i Facebook sa svojih milijardu i nekoliko stotina milijuna korisnika te je medijskim i drugim kompanijama, sportskim klubovima, glazbenicima i drugima Facebook Live postao idealan način za emitiranje videa uživo brojnim prijateljima/pratiteljima na ovoj mreži.

S obzirom na navedeno, ovog tjedna su iz kompanije Life On Air koja stoji iz Meerkata objavili kako su povukli ovu aplikaciju iz Appleovog App Storea. Umjesto aplikacije za video streaming, Life On Air fokusirao se na novu aplikaciju Houseparty za grupne video chatove (do osam korisnika) koja već ima skoro milijun korisnika. Jedan od osnivača ove kompanije Ben Rubin koji je na Twitteru najavio povlačenje Meerkata iz App Storea, za Tech Crunch rekao je kako su o ovom potezu razmišljali već dugo vremena – već pola godine nakon lansiranja ove aplikacije donijeli su odluku o promjeni strategije jer se pokazalo kako emitiranje videa uživo putem mobilnih uređaja nije postala svakodnevna navika većine korisnike pa su se orijentirali na drugačiji način povezivanja i komunikacije korisnika, putem Housepartyja. Također, bilo je jasno kako se ovako mala kompanija ne može boriti s velikanima poput Twittera i Facebooka koji imaju milijune, odnosno više od milijardu korisnika te su na vrijeme odlučili svoje resurse usmjeriti u druge projekte.

Izvor: Tech Crunche

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti