Kreće druga sezona "The Newsroom"

Mediji su vrlo dinamičan i zanimljiv posao, naravno ako volite takvu vrstu posla, no kako pravi medij funkcionira savršeno prikazuje Aaron Sorkinov serijal 'The Newsroom'.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 03.06.2013. / 09:05

Kreće druga sezona "The Newsroom"

Mediji su vrlo dinamičan i zanimljiv posao, naravno ako volite takvu vrstu posla, no kako pravi medij funkcionira savršeno prikazuje Aaron Sorkinov serijal "The Newsroom".

Inače Sorkin je  poznat po svojim filmovima "The Social Network" u kojoj opisuje uspon i život Marka Zuckerberga i Facebooka općenito, a trenutno radi i na biografiji o Steveu Jobsu, snimljenu prema knjizi Waltera Isaacsona.

No vratimo se mi na Newsroom. Glavnog lika emisije prepoznate ćete odmah — radi se o Jeff Danielsu, a njega ponajviše znamo iz filma "Glup Gluplji", no Jeff ovdje ima potpuno drugačiju i daleko ozbiljniju ulogu — Will McAcoy je voditelj i urednik "News Nighta" na popularnoj televiziji.

Zanimljiva je stvar u cijeloj priči da se radnja zbiva na realnim događajima, pa je tako primjerice u prvoj sezoni bilo priča o protestima u Egiptu, a gdje je vrlo precizno bilo pokazano kako nastaju takve priče.

Prva sezona bila je prepuna zanimljivih radnji, zapleta i raspleta, a vjerujem kako nas čeka itekako zanimljiva druga sezona. HBO je već objavio trailer za novu sezonu, pa tako ukoliko želite saznati kako funkcionira moderan medij, svakako pogledajte The Newsroom.

Kreće druga sezona "The Newsroom"

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti