Kriptovalutom na ples: Exit festival omogućio kupovinu ulaznica bitcoinom

S obzirom na to da plaćanje bitcoinima nije regulirano zakonima Republike Srbije, ono neće biti moguće na šankovima i drugim prodajnim mjestima unutar festivala, već kao isključivo za on line kupovanje ulaznica.

Martina Čizmić | 14.05.2021. / 11:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako su kriptovalute za dobar dio javnosti nepoznanica koja postoji tamo negdje na internetu, kriptozajednica sve više raste. Tako se i sve više tvrtki odlučuje na uvođenje kriptovalute kao dodatnog sredstva plaćanja.

Posljednji u nizu koji je uveo plaćanje bitcoinom je poznati glazbeni festival, EXIT Festival. Kako su istaknuli u priopćenju za javnost, time su postali prvi veliki festival na svijetu koji je omogućio kupnju ulaznica putem bitcoina,

S rastom blockchaina, digitalnih valuta i nezamjenjivih tokena (NFT-a), EXIT je prepoznao da se festivali trebaju prilagoditi i prihvatiti nove tehnologije, kako bi zadovoljili potrebe svoje publike, a sve u cilju rasta i razvitka. Potencijal blockchaina, digitalne razmjene i valuta je uzbudljiv i htjeli smo biti festivalski predvodnici u tom sektoru, da koristimo nove tehnologije, i da smo u stanju ostati u tijeku s našom tehnološki pismenom publikom i razvitkom tehnologije, kaže direktor i osnivač EXIT festivala Dušan Kovačević.

S obzirom na to da plaćanje bitcoinima nije regulirano zakonima Republike Srbije, ono neće biti moguće na šankovima i drugim prodajnim mjestima unutar festivala, već kao isključivo za on line kupovanje ulaznica preko Exitovog međunarodnog partnera Netpositive-a.

Proces je jednostavan: kada kupci odaberu stavke koje žele kupiti u web shopu vidjet će ponuđenu opciju „Plati bitcoinom“, isto kao što postoji opcija „Plati karticom“. Zatim će dobiti QR kod za skeniranje putem svoje Bitcoin aplikacije, i nakon što se uplata izvrši i bude potvrđena, kupac će dobiti sve kupljene stavke. Samo plaćanje funkcionira tako što kupci plaćaju bitcoinom, a Exitov međunarodni partner Netpositive, koji realizira ovu mogućnost, isplaćuje festivalu dalje u klasičnim valutama, prema zakonima Republike Srbije. 

Podsjetimo, Exit Fesitval jedan je od rijetkih festivala koji je najavio svoje održavanje ove godine i to od 8. do 11. srpnja 2021. na Petrovaradinskoj tvrđavi,  naravno u skladu s tada važećim epidemiološkim mjerama. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti