Kupovina nikad nije bila lakša: Sada možete plaćati i preko Googlea

Pay with Google novi je servis sličan PayPalu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.10.2017. / 19:04

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Kompanija Google omogućila je još lakšu kupovinu putem interneta zahvaljujući svom novom servisu – Pay with Google.

Pay with Google servis je sličan PayPalu i korisnicima omogućuje da u samo nekoliko koraka plate račun na internetu.

Za korištenje servisa potreban je Chromeov internetski preglednik ili Androidov telefon, kao i Google račun. Na taj način kupovinu možete obaviti uz samo nekoliko klikova, a sve se verificira pomoću sigurnosnog koda iz korisnikova Android uređaja. To znači da je proces sada pojednostavljen te da više nema popunjavanja beskonačnih formulara na stranicama za online kupovinu.

Informacije s kreditne kartice više nećete morati unositi svaki put kada nešto kupujete preko interneta, već će biti dovoljno da prilikom načina plaćanja odaberete opciju Pay with Google i ulogirate se vlastitim računom. Google će zatim prodavaču automatski poslati podatke podatke o uplati te adresu za isporuku s korisnikova računa. Naravno, da biste bili u mogućnosti izvršiti plaćanje, na svom Google računu morate imati povezanu neku kreditnu karticu.

Osim na mrežnim stranicama, plaćanje će biti moguće i u brojnim aplikacijama, a kod procesuiranja uplata neće se naplaćivati provizija. Za sada su podržane internetske trgovine Airbnb, Yelp, Eat24, Kayak, Wish, Instacart, a Google je ostalim trgovinama ponudio API za ugradnju opcije Pay with Google u samo nekoliko linija programskog koda.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti