Lansiran Oukitel U22, pametni telefon s ‘četiri kamere’

Ovaj tjedan Oukitel je objavio svoj prvi pametni telefon s četiri kamere, model U22.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 19.06.2017. / 07:36

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Oukitel U22 novi je pametni telefon s kamerom koja ima dvostruku leću na prednjoj i stražnjoj strani uređaja. Iako se radi o 3G uređaju, video pokazuje da se radi o prilično dobrim kamera.

Naime, video pokazuje kako U22 zaista izgleda iz prve ruke. Iz samog videa možemo vidjeti odličan dizajn s 2.5D zaobljenim zaslonom i dobrom ergonomijom uređaja na stražnjoj strani. U22 ima originalno Googleovo korisničko sučelje, no kompanija je objavila kako će staviti i tradicionalno Oukitelov UI pa će ga korisnici moći koristiti ako to žele. Prema zadnjim novostima, baterija je nadograđena s 2500mAh na sadašnjih 2700mAh.

Sam uređaj dolazi s ugrađenim gestama pa tako možete primjerice ugasiti zvučnik ako prislonite uređaj uhu, dvostruki tapom na gumb home zaključati ekran i još mnogo toga. Također, dostupne su i geste pisanja slova pomoću kojih možete raditi određene stvari. Jedna od vrlo interesantnih stvari je tzv. ‘parallel space’ koji vam omogućuje da se prijavite na Facebook, Twitter ili neki druge aplikacije s dvaju različitih računa.

Čitač otisaka prstiju danas je već standard na svim pametni telefonima, pa tako ni ovo nije iznimka. U22 nudi vrlo precizan čitač otisaka prstiju koji se može koristiti za zaključavanje i otključavanje uređaja, kao i druge funkcije poput slikanja fotografija, reprodukcije glazbe, itd. Kraj videa pokazuje i nekoliko različitih fotoefekta. Najvažnije je definitivno SLR iskustvo koje daju dvije kamere. Iako softver i dalje optimizira sliku, iz kompanije ističu kako će objaviti video s pravim efektima.

U22 je dostupan za narudžbu, a pretprodaja kreće u četvrtak i traje tjedan dana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti