Lean Startup Croatia u Varaždinu

U srijedu, 15.10.2014. s početkom u 18:00h u Tehnološkom parku Varaždin održat će se Lean Startup Croatia meetup. Lean Startup je pokret započet od strane Erica Riesa s ciljem transformacije načina izrade i lansiranja novih proizvoda.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 13.10.2014. / 13:38

Lean Startup Croatia u Varaždinu

U srijedu, 15.10.2014. s početkom u 18:00h u Tehnološkom parku Varaždin održat će se Lean Startup Croatia meetup. Lean Startup je pokret započet od strane Erica Riesa s ciljem transformacije načina izrade i lansiranja novih proizvoda. 

Lean Startup Croatia kao dio Lean Startup Circlea po prvi puta u Varaždinu organizira meetup, na kojem će sudionici iz prve ruke saznati kako se lean pristup u praksi primjenjuje u razvoju uspješnih proizvoda.

Nakon svakog predavanja bit će dovoljno vremena za pitanja sudionika, tako da je ovo idealna prilika za saznati više o iskustvu i stečenom znanju prilikom primjene lean startup metode u razvoju programskih proizvoda.

Za kraj Lean Startup meetupa predviđena je diskusija, te druženje svih sudionika u Start Up klubu Tehnološkog parka.

18:00 - 18:30

Miro Hegedić (Lean Startup Croatia) - Uvod u Lean Startup i vlastiti primjeri iz prakse

O predavaču:

Miro je na doktorskom studiju na Fakultetu strojarstva i brodogradnje. Zbog svoje strasti prema putovanjima, biznisu i startupima pokrenuo je startup up4talk, na kojem između ostalog učio o primjeni Lean principa u poduzetništvu. Co-Founder je Lean Startup Croatia i jedan je od organizatora Lean Startup Meetupa Zagreb. Uvijek spreman na razgovor i učenje. Miro je mentor u “The Inkubator” programu kojeg provodi Impact HUB Zagreb, te na SET-u (Summer Entrepreneurship Training), europskom događaju koji se odvija u tri zemlje: Mađarska, Italija i Finska. Povremeno drži predavanja na temu Lean startupa, a najviše ga veseli primjena ovih principa unutar već etabliranih poduzeća.

O predavanju:

Lean startup je pokret započet od strane Erica Riesa, nakon što je učio o “Razvoju korisnika” od svog mentora i investitora Steve Blanka. Predavač će pokušati odgovoriti na pitanje zbog čega je ovaj pristup razvoju proizvoda napravio toliko buke u startup svijetu, te kroz nekoliko primjera objasniti osnovne principe. 

18:30 - 19:00

Željko Švedić (Gemmeus) - Minimum Viable Product: Teorija i praksa

O predavaču:

Željko je poduzetnik sa višegodišnjim iskustvom, njegova firma GemBox software već niz godina uspješno djeluje na globalnom tržištu. Željko je pokrenuo startup TestDome.com u čijem je razvoju koristio Lean Startup pristup, te će s nama podijeliti dobre i loše strane ovakvog pristupa kao i naučene lekcije.

O predavanju:

MVP je ona verzija novog proizvoda koja omogućava timu da sakupi maksimalnu količinu validiranog učenja o korisnicima za minimalni uloženi trud. Željko će nam reći kako to izgleda u teoriji a kako u praksi.

19:00 - 19:30

Ivor Bihar (Degordian) - Lean startup pristup u Mediatoolkitu, Socialnumbers i Socialpuzzle

O predavaču:

Ivor je Product Manager u Degordianu, zadužen za razvoj dva uspješna globalna proizvoda - Mediatoolkit i Socialnumbers. Ivorove glavne odgovornosti uključuju razvoj poslovanja, vođenje i koordinaciju razvoja, dizajna i poslovnih timova, planiranje, razvoj partnerstva i mreže partnera, kao i razvoj i implementaciju poslovnih i marketinških strategija. 

O predavanju:

Ivor će na Lean Startup meetupu u Varaždinu održati predavanje o svom iskustvu korištenja lean startup pristupa u razvoju dva uspješna proizvoda. 

Mediatoolkit je skup nagrađivanih alata koji pretražuju web u realnom vremenu i dostavljaju relevantan sadržaj prilagođen za svakog korisnika. Mediatoolkit koristi složene algoritme i analitiku kako bi se otkrio smislen sadržaj i prezentirao na način da pruža uvid i daje dodatnu vrijednost poslovnim korisnicima i PR profesionalcima diljem svijeta.

Potvrdite svoj dolazak:

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti