Lenovo predstavio VR naočale i slušalice za poslovne korisnike

Studije pokazuju da obuka zaposlenika kroz VR tehnologiju u odnosu na tradicionalna sredstva rezultira mjerljivo višim stopama zadržavanja i povećanjem rezultata.

Martina Čizmić | 10.06.2020. / 12:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Lenovo je predstavio novo rješenje za virtualnu stvarnost (VR) namijenjeno prije svega poslovnim korisnicima - Lenovo Mirage VR S3 headset sa značajkom ThinkReality.

Radi se o Lenovo Mirage VR S3 kombinaciji slušalica i naočala, koji je razvijen u suradnji s Pico Interactive. Posebno je osmišljen za tvrtke jer ima 4K zaslon za jasniji vizualni prikaz, hands-free kontrole za korištenje bez ili s isporučenim kontrolerom te higijensku ploču za lice koja se lako čisti i pogodna je za masovnu upotrebu. Nove VR slušalice su robusne, lagane i dolaze s integriranim zvukom te je omogućeno do tri sata trajanja baterije.

Mirage VR S3 uređaj podržava softversku platformu ThinkReality, koja poslovnim korisnicima omogućuje snažne upravljačke alate, poslovnu integraciju i robusni IT portal koji služi za upravljanje svim korisničkim aplikacijama i uređajima.

Kako ističu iz Lenova, tvrtke koriste virtualnu stvarnost za osnaživanje novih generacija zaposlenika pružanjem scenarija obuke u sigurnom i ponavljajućem okruženju. VR pruža sveobuhvatna iskustva koja pomno odražavaju poslovne zadatke i situacije u kojima zaposlenici mogu steći iskustva na efikasniji i efektivniji način uz manje troškove.

Studije pokazuju da obuka zaposlenika kroz VR tehnologiju u odnosu na tradicionalna sredstva rezultira mjerljivo višim stopama zadržavanja i povećanjem rezultata. Od obuke osoblja na prvoj liniji do osposobljavanja tehničkih timova, VR nudi sveobuhvatno iskustvo učenja koje poslodavci trebaju iskoristiti za unaprjeđenje vještina svojih zaposlenika.

VR pomaže u ostvarivanju boljih i bržih rezultata podučavanja uz niži trošak, izjavio je Nathan Pettyjohn, Commercial AR/VR Lead u poslovnoj jedinici Intelligent Devices Group tvrtke Lenovo. Naši poslovni korisnici traže rješenja koja će izgraditi i omogućiti kvalificiraniju i efikasniju globalnu radnu snagu. Sve više traže najsuvremenija rješenja poput VR i AR rješenja podržana fleksibilnom platformom ThinkReality za skaliranje aplikacija u cijelom poduzeću.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti