Levi's i Google predstavili novu verziju svoje pametne jakne Jacquard

Nosite smartphone u jakni i svako malo ga morate vaditi zbog poziva, odabira muzike ili provjere lokacije? Takvim mukama bliži se kraj jer Levi's i Google predstavljaju novu verziju pametne jakne Jacquard.

Branimir Vorša | 01.10.2019. / 10:09

Pametna jakna Jacquard (Foto: atap.google.com) (Foto: atap.google.com)

Godine 2017. Levi's i Google udružili su se kako bi tržištu i korisnicima ponudili i pametnu jaknu koju su tad nazvali Jacquard, a sad predstavljaju njezinu novu verziju, još pametniju i znatno poboljšanog dizajna.

Njihova nova verzija pametne jakne Jacquard omogućava korištenje mobitela dok se on nalazi u jednom od džepova jakne, bez vađenja. Naime, pomoću malenog umetka u rukavu možete primjerice odgovarati na pozive, birati glazbu ili gestama ruke dobiti upute o stanju u prometu, gdje se nalazite ili kamo trebate ići.

Adapt Huarache (Foto: Nike) Ove tenisice su toliko pametne da još jedino ne skaču same na vaše stopalo

Slika nije dostupna I Puma svoje pametne tenisice za trku ima

Jaknu možete iskoristiti i kao daljinski upravljač za kameru na mobitelu, a Google planira u budućnosti prišiti i još funkcija u jaknu kako bi bila sve pametnija.

Sve to omogućuje elektronska pločica Jacquard Tag, koja se spaja s vašim mobitelom i omogućuje ranije navedenu novu funkcionalnost. Pločica je osjetljiva na dodir, a naredbe prima, osim dodirom, još i glasom ili gestama.

Cijena, s obzirom na dodanu vrijednost i činjenicu da jakna i dalje zadržava onaj klasični prepoznatljiv stil i dizajn, čak i nije previsoka, no za one koji žele modernizirati svoj pristup korištenja mobitela izvan kuće, to će stajati najmanje 198 dolara, kolika je cijena normalne verzije te jakne.

U sherpa verziji (s krznom kao podstavom), cijena se penje na 248 dolara.

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti