Lexus napokon demonstrirao svoj leteći skate

Leteći skateboardi (hoverboards) napokon su postali stvarnost, a Lexus je napokon uspješno predstavio svoj futuristički san - Lexus Hoverboard, o kojemu smo nedavno pisali.

Monika Nožić Monika Nožinić | 22.08.2015. / 15:44

Lexus napokon demonstrirao svoj leteći skate

Leteći skateboardi (hoverboards) napokon su postali stvarnost, a proizvođač automobila Lexus uspješno je predstavio svoj futuristički san - Lexus Hoverboard, o kojemu smo nedavno pisali.

Ovo je četvrti projekt ovog brenda u nevjerojatnoj "Amazing in Motion" kampanji i dizajniran je u suradnji sa stručnjacima za tehnologiju električnih supravodiča koji ga opisuju kao najnaprednijeg Hoverboarda ikada.

Lexus napokon demonstrirao svoj leteći skate

Lexus koristi magnetnu levitaciju sa supravodičima koji se hlade tekućim dušikom i magnetima, što omogućuje kretanje bez trenja te može lebdjeti samo iznad metalnih površina pomoću magnetske sile.

Moramo priznati da smo prilično impresionirani. Sada se napokon možemo voziti na levitirajućoj dasci kao što je to učinio Marty McFly u filmu "Povratak u budućnost 2", u sceni jurnjave kroz grad kako bi pobjegao Griffu Tannenu.

Lexus napokon demonstrirao svoj leteći skate

Ovo su čudo isprobali i profesionalni skateri kojima je u početku bilo potrebno malo privikavanja, ali ubrzo im je bilo jasno kako Hoverboard funkcionira.

Pogledajte kako izgleda vožnja na letećem skateboardu. Priznajemo da bi i nama dobro došao jedan ovakav.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti