LG G3, odličan uređaj s dugotrajnom baterijom

Jedna zamjerka svakom novom smartphoneu je trajanje baterije. Jedan dan je definitivno premalo, a većina uređaja upravo toliko može izdržati naše dnevne zadatke.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.07.2014. / 10:58

LG G3, odličan uređaj s dugotrajnom baterijom

Jedna zamjerka svakom novom smartphoneu je trajanje baterije. Jedan dan je definitivno premalo, a većina uređaja upravo toliko može izdržati naše dnevne zadatke. 

To nije slučaj i s novim LG G3 pametnim telefonom koji zahvaljujući velikoj bateriji od 3000mAh može izdržati dva dana, ukoliko se bavite standardnim stvarima, gledate YouTube, provjeravate mailove, surfate, tvitate i pregledavate Facebook.  

Osim dugotrajne baterije, G3 ima odličan QuadHD zaslon veličine 5.5 inča, koji se prostire na 75.4 posto prednje površine, a što je LG-u omogućilo da naguraju veliki ekran u dimenzije iste kao i primjerice kod HTC One i Xperia Z2. S rezolucijom od 2560 x 1440, G3 spada u sam vrh kada govorimo o kvaliteti ekrana, a tu je i velika gustoća piksela po inču, njih čak 538. LG-ev ekran bolji je od većine konkurencije od kojih većina ima FullHD zaslon 1920 x 1080. 

Ono što je dobro kod G3 jest da ga bez problema možete koristiti i za vrijeme vrlo sunčanih razdoblja, problem s kojim se susreću mnogi proizvođači, pa ćete tako bez problema vidjeti sve što se nalazi na vašem ekranu iako sunce bliješti u njega.  

LG G3, odličan uređaj s dugotrajnom baterijom

Što se tiče same kamere, stražnja 13MP možda ima malo prejak brightness. Velika novost u kameri je laser-autofocus sistem pomoću kojeg će fotografije biti bolje kvalitete i uz puno brži fokus — LG tvrdi kako je potrebno svega 276 milisekundi da se slika fokusira, što je brže od treptaja oka. Tu su i optička stabilizacija slike, dual-LED, flash, itd. Što se pak tiče prednje kamere, od 2MP možete očekivati samo prosječne slike, no dovoljne za vaše selfije, koje možete slikati tako da stisnete šaku ispred kamere, nakon čega će vam uređaj početi odbrojavati.  

Prva stvar koja mi ne odgovara kod ovog uređaja jest gumb na stražnjoj strani, što je pomalo neobično jer smo navikli imati gumb na gornjem dijelu uređaja ili bočnom, no i na to ćete se naviknuti s vremenom. Druga stvar je grafički detalj koji mi nimalo nije legao, a radi se o tome kad dođete do kraja cijela slika se rastegne što izgleda više kao bug nego detalj. 

Negativnih stvari baš i nema, što je dobro za LG, a svakako valja spomenuti kako ćete svu raskoš UltraHD ekrana osjetiti igrajući nove igrice, koje doslovno lete zahvaljujući Quad-core 2.5 GHz procesoru. 

Sve u svemu, LG G3 je odličan uređaj koji će zadovoljiti sve vaše potrebe, baš kao i svaki drugi hi-end uređaj, a na vama je da proučite detalje i vidite što vama odgovara najbolje cjenovno, dizajnerski i ergonomski, jer 5.5 inča imati u ruci nije lagano niti malo.

LG G3, odličan uređaj s dugotrajnom baterijom

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti