LG G7 ThinQ dolazi s još boljim zvukom, ekranom i umjetnom inteligencijom

LG je s novim G7 ThinQ predstavio cijeli niz noviteta - od umjetne inteligencije do Google Lensa.

Martina Čizmić | 02.05.2018. / 16:39

Galerija

LG je predstavio novi premium pametni telefon LG G7 ThinQ s praktičnim značajkama umjetne inteligencije (AI).

LG G7 ThinQ pokreće najnoviji procesor Qualcomm Snapdragon 845, a dolazi s 4 ili 6 GB RAM-a i interne memorije od 64, odnosno 128 GB. Novi 6,1-inčni QHD+ (3120 x 1440) FullVision zaslon je za gotovo pola inča veći od prethodnog i iznosi impresivnih 6,1 inča te prsvučen Gorila Glass 5 staklom. 

Sa svjetlinom zaslona od 1.000 nita, ovaj je pametni telefon vodeći u cijeloj industriji, a uz to prikazuje i 100% svjetlosnog spektra DCI-P3. Može biti postavljen na šest različitih načina prikaza: Auto, Eco, Cinema, Sports, Game i Expert. U automatskom načinu rada, telefon automatski analizira sadržaj igara ili fotografija te optimizira kvalitetu prikaza i potrošnju baterije. Uz sve to, korisnik može precizno podesiti sliku reguliranjem temperature zaslona te pojedinih RGB razina.

Osim standarda IP68 za otpornost na vodu i prašinu, LG G7 ThinQ može zadovoljiti testove MIL-STD 810G koje je osmislila vojska SAD-a za procjenu performansi opreme u zahtjevnim uvjetima.

Ima prednju kameru od 8 MP, dok su straga leće od 16 MP u standardnoj i super širokokutnoj varijanti za fotografije veće razlučivosti.

LG G7 ThinQ (Foto: LG) (Foto: LG)

Poboljšane značajke umjetne inteligencije u kameri

LG je dodatno poboljšao značajke umjetne inteligencije kod kamere koje su prvi put primijenjene kod modela LG V30S ThinQ. AI CAM sada nudi 19 načina snimanja, a korisnici mogu dodatno poboljšati svoje fotografije odabirom između tri alternativne opcije efekta u slučaju da im ne odgovara onaj koji je preporučio AI CAM. Fotografiranje pri niskoj razini osvjetljenja na uređaju LG G7 ThinQ uz značajku Super Bright Camera rezultira fotografijama koje su četiri puta svjetlije od tipičnih fotografija snimljenih pri slabom svjetlu. Zahvaljujući tzv. pixel binningu te softverskoj obradi, AI algoritam automatski prilagođava postavke kamere kad se snima u uvjetima slabijeg osvjetljenja.

Live Photo bilježi jednu sekundu prije i poslije pritiskanja okidača za isječke neočekivanih trenutaka koji bi inače ostali nezabilježeni., a značajka Stickers koristi prepoznavanje lica za generiranje zabavnih 2D i 3D dodataka poput sunčanih naočala i traka za kosu koje se mogu izravno gledati na zaslonu.

Kao novost u seriji G, način rada Portrait generira fotografije nalik profesionalnima s pozadinama izvan fokusa. Ovaj bokeh efekt može se generirati pomoću standardnog ili Super Wide Angle objektiva što zaljubljenicima u fotografiju daje još više kreativnih opcija.

LG G7 ThinQ će biti jedan od prvih uređaja s novim značajkama Google Lens - novi način pretraživanja koji koristi najnovija otkrića umjetne inteligencije i računalne vizualne tehnologije.

LG G7 ThinQ (Foto: LG) (Foto: LG)

Gumbom do umjetne inteligencije

Gumb koji pokreće funkcije umjetne inteligencije smješten jeispod kontrole glasnoće zvuka. Nakon jednog pritiska pokrenut će se će Google Assistant, dok će dva brza dodirivanja pokrenuti Google Lens. Korisnici također mogu držati gumb kako bi počeli razgovor s Google Assistantom.

Uz Super Far Field Recognition (SFFVR) i vrlo osjetljiv mikrofon pametnog telefona, Google Assistant može prepoznati glasovne naredbe s udaljenosti do pet metara. SFFVR može razlučiti naredbe od pozadinske buke pa LG G7 ThinQ može biti izvrsna alternativu kućnom AI zvučniku, čak i kada je TV uključen.

Zvučnik Boombox Speaker po prvi je put dostupan u sklopu LG-evog G7 ThinQ. Ovaj zvučnik koristi unutrašnjost kućišta uređaja kao rezonantnu komoru za dvostruko više baseva. Također, nudi tehnologiju DTS:X za pružanje virtualnog 3D zvuka za bilo koji sadržaj, do 7,1-kanalnog zvuka sa slušalicama. LG G7ThinQ je opremljen konverterom Hi-Fi Quad DAC za nevjerojatno bogat zvuk, a posebno kada je spojen na visokokvalitetne slušalice.

Kombinacija personaliziranih i korisnih AI funkcionalnosti te smislenim značajkama pametnog telefona čini LG G7 ThinQ najpraktičnijim pametnim telefonom za korisnike, izjavio je Hwang Jeong-hwan, predsjednik tvrtke LG Electronics Mobile Communications.

LG G7 ThinQ će doći na južnokorejsko tržište za nekoliko dana, a nakon toga i na tržišta u Sjevernoj Americi, Europi, Latinskoj Americi i Aziji. Cijena i ostale pojedinosti bit će objavljeni na lokalnoj razini prije nego telefon bude dostupan na tržištu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti