LG najavio nove televizore s virtualnim asistentom skrivenim u daljinskom upravljaču

Nova tehnologija omogućila je još bolji prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja.

Martina Čizmić | 07.03.2018. / 11:08

Virtualni asistent u daljinskom upravljaču (Foto: LG) (Foto: LG)

LG je predstavio svoju liniju televizora za 2018. godinu koju čine novi i inovativni OLED i SUPER UHD modeli. Novi televizori koriste LG-jevu tehnologiju umjetne inteligencije (AI) ThinQ te napredni Alpha.

Predstavljeno je čak deset novih OLED televizora s mogućnostima umjetne inteligencije (AI) – W8, G8, E8, C8 i B8 s različitim kombinacijama veličine zaslona od 55 do 77 inča. Svaki model karakterizira jedinstveno dizajnersko rješenje: Picture-on-Wall (model 77/65 W8), One Glass Screen (model 65 G8), Picture-on-Glass (model 65/55 E8) i Cinema Screen (model 77/65/55 C8 te 65/55 B8). Tu je i devet SUPER UHD televizora (modeli SK95, SK85 i SK80) s AI mogućnostima, dostupnih sa zaslonima koji variraju od 49 do 75 inča.

Procesor Alpha 9 u serijama OLED televizora W8, G8, E8 i C8, omogućava bolji prikaz slike i preciznije boje iz gotovo bilo kojeg kuta gledanja. Tome treba pridodati i zvuk Dolby Atmos, za istinski uranjajuće iskustvo gledanja televizijskog programa.

LG-jeva linija UHD televizora koristi snažni procesor Alpha 7 koji je ugrađen i u OLED seriji B8. Kombinirajući tehnologiju Nano Cell i pozadinsko osvjetljenje FALD, LG-evi SUPER UHD televizori imaju dublju crnu, poboljšani prikaz detalja slike i boje iz najširih kutova gledanja.

LG Super UHD televizor (Foto: LG) (Foto: LG)

Zahvaljujući ugrađenim funkcionalnostima umjetne inteligencije, korisnici LG-jevih televizora mogu govoriti izravno u daljinski upravljač kako bi uživali u praktičnim značajkama najnovije tehnologije glasovnog asistenta. Natural Language Processing (NLP) zaslužan je za inteligentno upravljanje i povezivanje koji se aktiviraju glasom, a temelje se na LG-jevoj platformi za duboko učenje Deep ThinQ. LG-jevi ThinQ AI televizori podržavaju usluge temeljene na elektroničkom programskom vodiču (EPG) za pružanje informacija u stvarnom vremenu i pronalasku kanala koji nude željeni sadržaj. Gledatelji mogu reći „traži glazbu iz ovog filma“ ili „isključi TV nakon što emisija završi“, i to bez ponavljanja naziva emisije ili specificiranje vremena.

Televozori LG ThinQ mogu se povezati s drugim pametnim uređajima u kući kao što su robotski usisivači, klime, pročišćivači zraka, pametna svjetla i pametni zvučnici, a koji se povezuju s televizorom preko Wi-Fija ili Bluetootha.

 

Naša vrhunska linija OLED i SUPER UHD televizora za 2018. pokazuje najveći napredak u TV tehnologiji, izjavio je Brian Kwon, predsjednik kompanije LG Home Entertainment. LG je i dalje predvodnik u globalnoj industriji displeja te korisnicima nudi najbolje iskustvo gledanja uz tehnologije kao što su ThinQ AI i te korištenjem naprednih procesora.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti