Galerija

LG je najavio kako će na sajmu IFA 2018, koji se održava od 31. kolovoza do 5. rujna u Belinu, predstaviti svoj prvi „human-centric“ nosivi robot. LG je već ranije najavljivao "uslužne" robote kao što su Guide Robot, Cleaning Robot i Serving Robot, no LG CLOi SuitBot se ne kreće samostalno salonima zračnih luka i hodnicima hotela. Nosivi robot pruža podršku i pojačava snagu nogu korisnika te kako bi im omogućio veću pokretljivost.

LG CLOi SuitBot dizajniran je u suradnji sa startupom SG ROBOTICS koji je proučavao kako nosivi roboti mogu poboljšati kvalitetu života. CLOi SuitBot je udoban za nošenje, a prirodno rotirajući zglobovi omogućavaju mu da se kreće opušteno i na prirodniji način kako bi pružio podršku donjem dijelu tijela korisnika dok hodaju, stoje ili rade. Dizajn cipele robota je poput sandala, a značajka automatskog podešavanja omogućuju korisniku lakši ulazak i izlazak iz odijela.

LG CLOi SuitBot (Foto: LG) (Foto: LG)

LG CLOi SuitBot se može povezati s drugim LG-evim uslužnim robotima kako bi postali dio pametne radne mreže za isporuku informacija i alata potrebnih na radnim mjestima kao što su proizvodnja, logistika i distribucija. Uslužni roboti LG CLOi razvijaju se kao dio LG-eve šire inicijative umjetne inteligencije (AI) namijenjene za komercijalni sektor. Tehnologija umjetne inteligencije (AI) omogućuje da LG CLOi SuitBot uči i razvija se kroz prepoznavanje i analizu biometrijskih podataka i podataka iz okoline te mjeri i analizira pokrete kako bi predložio optimalna kretanja i položaje tijela za maksimalnu učinkovitost.

LG CLOi SuitBot je dokaz naše pune predanosti širenja portfelja uslužnih robota koji donose opipljivu praktičnost i inovativnost u naše živote, rekao je Song Dae-hyun, predsjednik kompanije LG Home Appliance & Air Solutions. Ovo je samo jedan primjer širokog spektra revolucionarnih proizvoda koji koriste umjetnu inteligenciju (AI) te su dizajnirani za interakciju s korisnicima kako bi uvelike povećali njihovu udobnost i stvorili nove mogućnosti razvoja naše inicijative u području robotike kao generatora budućeg razvoja i rasta.

Posjetitelji LG-evog izložbenog prostora na sajmu IFA u Berlinu u dvorani 18 će moći od 31. kolovoza do 5. rujna osobno iskusiti LG-evu uzbudljivu liniju robota.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju