Logitechova tipkovnica moći će se koristiti i u virtualnoj stvarnosti

Komplet za programere, osim tipkovnice, uključuje i poseban uređaj za praćenje koji će pratiti poziciju i kretanje ruku iznad tipkovnice kako bi ih mogli pravilno prikazati u virtualnom okruženju

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.11.2017. / 11:33

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U budućnosti sve ćemo više stvari raditi u virtualnoj stvarnosti – s posebnim naočalama na glavi putovat ćemo svijetom, prisustvovati povijesnim bitkama, igrati igre i slično. Dok je igranje i kretanje virtualnim svijetom jednostavno zahvaljujući gamepadovima i kontrolerima baziranim na pokretu, jedan od trenutnih problema u virtualnoj stvarnosti jest tipkanje po (virtualnoj) tipkovnici.

Rješenje za ovaj problem ponudio je Logitech koji je u suradnji s ekipom koja je napravila HTC-ove naočale za virtualnu stvarnost Vive, predstavio komplet za programere nazvan Bridge koji će omogućiti tipkanje, odnosno upisivanje teksta u virtualnom okruženju. Ovaj komplet sastoji se od Logitech G tipkovnice za gamere te posebnog uređaja Vive koji se instalira na tipkovnicu i prati položaj ruku iznad tipkovnice, a povezan je s HTC-ovim VR naočalama unutar kojih korisnici mogu vidjeti prikaz 3D modela tipkovnice i položaj svojih ruku iznad nje, što bi im trebalo omogućiti jednostavno i brzo tipkanje, slično kao i u stvarnom svijetu. Ova virtualna tipkovnica donosi i brojne mogućnosti prilagodbe prikaza te se na njoj mogu mijenjati boje, font slova, posebno označiti i prilagoditi samo one tipke koje će vam koristiti u nekim aplikacijama ili igrama i slično.

Za početak Logitech je pripremio 50 ovih kompleta namijenjenih programerima, a iz kompanije kažu kako će, ako interes bude velik, napraviti dodatne komplete koje će pustiti u prodaju u budućnosti.

Više o ovom VR kompletu pogledajte u priloženom videu. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti