Lollipop raste: Prodaja novih modela povećala udio na tržištu

Trebalo je vremena novom Lollipopu da preuzme dominaciju i zauzme veći dio kolača na grafu zastupljenosti pojedinih verzija Androida, a prema onom...

Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 05.05.2015. / 10:54

Lollipop raste: Prodaja novih modela povećala udio na tržištu

Trebalo je vremena novom Lollipopu da preuzme dominaciju i zauzme očekivani dio kolača na grafu zastupljenosti pojedinih verzija Androida, a prema onom koji opisuje stanje za prošli mjesec, Android Lollipop uvjerljivo raste. Razlog tome je najvjerojatnije prodaja najnovijih top modela iliti flagshipa koji dolaze s predinstaliranim Lollipopom poput Samsungovog Galaxyja S6 ili pak novog HTC-a One.

Vjerujući statistici koja je objavljena na službenom Googleovom blogu, a koju možete vidjeti niže, Android verzije Lollipop bilježi 9,7% udjela, dok je trenutno najpopularniji i nikad prežaljeni KitKat još uvijek na vrhu s 39,8% udjela na tržištu. Slijedi ga Jelly Bean s udjelom od 39,2%, a tu su i verzija 4.2 s 18,1%, ICS sa 5,4% te Gingerbread s udjelom od 5,7%. 

 

Lollipop raste: Prodaja novih modela povećala udio na tržištu

 

Vrijedi zaključiti kako Lollipop polako raste zahvaljujući dobroj prodaji novih modela, dok se zastupljenost starijih verzija Androida postepeno smanjuje. Najveću pažnju možda najviše otima Froyo koji se još čvrsto drži na zadnjem mjestu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti