Lov na milijun dolara u SAD-u: Američki građani imaju priliku pristojno zaraditi ako mogu dokazati da su snimili - izvanzemaljca

Američka tvrtka nudi nevjerojatnu glavnu nagradu od milijun dolara nekome iz SAD-a, tko može pružiti znanstvene dokaze o stvarnom izvanzemaljskom obliku života.

Branimir Vorša | 06.10.2023. / 11:24

Izvanzemljac na vratima
Izvanzemljac na vratima (Foto: ring.com)

Ring, američka tvrtka u vlasništvu Amazona poznata po snimanju srdačnih susreta i sumnjivih posjetitelja na kućnom pragu, pokrenula je novu, ambicioznu inicijativu u SAD-u, koja se naadovezuje na Noć vještica.

U pokušaju da otkriju dokaze o postojanju izvanzemaljaca, iz Ring nevjerojatnu glavnu nagradu od milijun dolara nekome iz SAD-a, tko može pružiti nepromijenjene znanstvene dokaze o stvarnom izvanzemaljskom obliku života. Rok za podnošenje prijava je 3. studenog 2023. godine, a 'Stručnjak za svemir i izvanzemaljce' bit će zadužen za pažljivo pregledavanje tih prijava.

Pozadina navedene inicijative je poplava video zapisa koji kruže internetom, a za koje se tvrdi da prikazuju izvanzemaljske aktivnosti. Međutim, pokazalo se da većina tih viđenja nije ništa više od meteora koji padaju s neba.

Gotovo 100 godina znanstvenici, stručnjaci i obični građani dijele priče i video isječke o viđenjima izvanzemaljaca. S novim viđenjima i daljnjim dokazima da bi oblici života mogli postojati izvan Zemljine atmosfere, postoji mogućnost da bi se izvanzemaljske aktivnosti mogle događati ispred vaših ulaznih vrata. Kupci diljem svijeta bilježe neočekivane i divne trenutke života putem svojih Ring video zvona i kamera. Sada biste mogli biti nagrađeni ako snimite izvanzemaljski događaj, stoji u Ringovoj objavi.

Dvije vrste prijava, no samo jedna nagrada

Da bi sudjelovali u natjecanju, pojedinci moraju biti zakoniti građani SAD-a stariji od 18 godina. Postoje dva različita načina za sudjelovanje. Prvi uključuje podnošenje Znanstvenog dokaza snimljenog uređajem Ring koji dokumentira izvanzemaljca. Druga opcija omogućuje sudionicima da pošalju video zapis, u trajanju do jedne minute, koji prikazuje nekoga ili nešto što je povezano s izvanzemaljcima.

Kod potonje opcije potiču se kreativni i duhoviti prikazi, čak i ako uključuju umjetna pomagala kao što su kostimi, šminka, rekviziti, računalna grafika, digitalni efekti ili druga umjetna sredstva. Ti podnesci će se ocjenjivati na temelju kreativnosti, vizualne privlačnosti i humora.

Ako se doista iznesu nepobitni dokazi o izvanzemaljskoj aktivnosti, odgovorna osoba bit će nagrađena glavnom nagradom - anuitetom od 50.000 dolara godišnje u razdoblju od idućih 20 godina, odnosno ukupno milijun dolara.

Zanimljivo je da je Ringova kamera u srpnju snimila incident koji je potaknuo nagađanja o invaziji vanzemaljaca. U Gretni, odmah preko rijeke Mississippi od New Orleansa, svijetla smaragdna kugla prošarala je nebo u 4:30 ujutro 14. srpnja, kao što je dokumentirano u 17-sekundnoj snimci zvona na vratima Ringa. Dok su neki na društvenim mrežama odbacili snimljeni događaj kao 'meteor', mnogi su ostali uvjereni da je riječ o izvanzemaljskom susretu.

Izvor: Daily Mail

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti