Luka Abrus o prodaji tvrtke za 40 milijuna dolara

Hrvatska agencija Five prodana je za 40 milijuna dolara međunarodnoj grupi Endava. Five, pruža poslovna rješenja tvrtkama iz raznih industrijskih grana, od zdravstva do financija. Zapošljavaju 157 stručnjaka, urede imaju u Brooklynu i Zagrebu, a klijenti su im uglavnom iz SAD-a. S jednim od vodećih ljudi agencije Lukom Arbusom u Dnevniku Nove TV razgovarao je reporter Ivan Forjan.

M. R. | 06.03.2021. / 08:20

Galerija

Arbus kaže da je Five i do sad bila uspješna tvrtka, ali činjenica je da sve te poduzetničke priče kreću na isti način. Skromni počeci, garaže, sklopljeni kompjuteri iz različitih izvora. Ali Five i s ovom akvizicijom nastavlja raditi istim tempom, dodao je.

Ističe da tvrtka nastavlja dalje u istom smjeru kao tvrtka koja razvija digitalne proizvode i zato su ušli u partnerstvo s Endavom. Nastavljamo svoj rast u Hrvatskoj, nastavljamo širenje u Hrvatskoj, nastavljamo daljnja zapošljavanja, jednostavno nastavljamo svoj put koji gradimo već petnaest godina na isti način, rekao je Arbus.

Na početku njihovog puta nisu imali puno uspješnih priča na koje bi se mogli ugledati, kaže, ali danas ih ima više te se nada da će inspirirati druge da krenu na taj put neovisno o državi jer ne trebaju ništa očekivati. Na nama je da si sami izgradimo budućnost, smatra Arbus te ističe da IT ne ovisi o Hrvatskoj, nego o svjetskom tržištu.

Svima koji žele krenuti tim putem poručuje da nema odustajanja, a nema pametnije formule od rad, rad i samo rad.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti