U svom izvješću za medije Appleov direktor financija Peter Oppenheimer potvrdio je kako Lion stiže danas, te je objavio rekordne prihode Applea.

Dakle svi vi koji ste čekali da Apple objavi najnoviju verziju svog operativnog sistema OS X Lion, stigao je taj dan.

Neke od najvažniji značajki već smo obradili u jednom od prijašnjih postova, a ostalih 250 novih značajka proučit ćete sami. Napomenimo samo da je Lion OS X prilično velik pa tako je potrebno preuzeti 4GB podataka. Također, isti će biti dostupan isključivo za download, dakle nema CD-a i DVD-a.

Cijena je stvarno sitnica, odnosno 29.99 dolara. Nije poznato u koliko će sati Apple pustiti Lion OS X na svoj App Store, no čim saznamo informaciju znajte da ćete pravovremeno o tome biti obaviješteni.

Osim Lion OS X-a, Apple je objavio i rekordne rezultate svojih prihoda odnosno u Q3 Appleovi prihodi dosegli su nevjerojatnih 28.57 milijardi dolara od čeka je 15.70 milijardi neto profit. Ovi rezultati porast su od 82 posto u prihodima i 125 posto u profitu.

Profitu u prilog išla su 20.34 milijuna prodanih iPhonea što je za 142 posto više nego lani, te 9.25 milijuna prodanih iPada, odnosno 183 posto više nego prošle godine.

Osim mobilnih uređaja, Apple je prodao 3.95 milijuna Macova što je za 14 posto više u odnosu na prošlu godinu i 7.54 milijuna iPoda koji bilježi pad prodaje za 20 posto.

Izgleda kako Applea čeka vrlo zanimljiva godina. Jeste li vi kupili koji od Appleovih proizvoda u zadnje vrijeme?

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju