Malcom Gladwell objasnio jedno jedino pravilo za uspjeh!

Malcom Gladwell pisac poznat po brojnim knjigama u kojima pokušava objasniti ključ uspjeha pojedinca, među kojima je i njegova tvrdnja da je potrebno 10.000 sati kako bi se postao uspješan u nečem.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.10.2014. / 07:31

Malcom Gladwell objasnio jedno jedino pravilo za uspjeh!

Malcom Gladwell, pisac poznat po brojnim knjigama u kojima pokušava objasniti ključ uspjeha pojedinca, među kojima je i njegova tvrdnja da je potrebno 10.000 sati kako bi se postao uspješan u nečem, na World Business Forum u New Yorku održao je predavanje vezano uz ključ uspjeha.

U novoj knjizi “David and Goliath”, Malcom je objasnio kako je najvažniji faktor uspjeha volja za pobjedom i strast prema onome što radite.

“Ništa se ne događa bez želje i strasti. U suprotnom, ništa ne sjeda na svoje mjesto. Iznimno je teško pronaći nekoga tko je uspješan i ne voli ono što radi. Osim ako su odvjetnici.”, našalio se na kraju Gladwell.

Na pitanje što je njemu omogućilo uspjeh, Gladwell je istaknuo kako se nije dao suzdržati od strane straha. “Nisam se bojao napraviti budalu od sebe. Nije me briga ukoliko promijenim mišljenje. Što sam stariji, to više razumijem da je jedini način kako izreći vrijedne stvari je ukloniti strah od činjenice da ste u pravu.”

Njegovu knjigu "David and Goliath" možete pronaći na Amazonu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti