Mali vodič za korištenje pametnih telefona tijekom vjenčanja

Pravi trenutak za fotografiranje koji svi nestrpljivo iščekuju jest izlazak mladenaca nakon same ceremonije vjenčanja, ali pazite da se ne nađete na putu profesionalnom fotografu.

Martina Čizmić | 19.05.2018. / 10:22

Pametni telefon na vjenčanju (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

Mnogi zaljubljeni parovi, ponajviše zbog probuđene prirode, veselijeg raspoloženja i sve življe atmosfere, sudbonosno „da“ odluče izgovoriti u proljeće i ljeto.

Neizostavni dio svakog vjenčanja je fotografiranje. Svaki gost, na neki način, želi obilježiti njemu poseban i drag trenutak tijekom vjenčanja.

Ipak, jeste li razmišljali o tome koliko je pristojno koristiti fotoaparate ili mobilne telefone u takvim situacijama? Postoji tvrdnja da su pravila tu da bi se kršila, ali o nju se treba ponekada oglušiti i voditi se „pravilima“ koja će vas usmjeriti na to kako se ponašati prilikom ovakvih događaja.

Samsung je pripremio mali vodič za korištenje pametnih telefona i kamera kada je riječ o baš tom, za mnoge parove, najvažnijem danu:

1. Tijekom same ceremonije izbjegavajte fotografiranje jer je za to gotovo uvijek zadužen profesionalni fotograf. Uživajte u trenutku, a svoj mobilni uređaj držite pohranjen na sigurno – u torbi, u džepu. Ne zaboravite – stišajte telefon!

Pametni telefon na vjenčanju (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

2. Pravi trenutak za fotografiranje koji svi nestrpljivo iščekuju jest izlazak mladenaca nakon same ceremonije vjenčanja. Taj trenutak svi čekaju i prihvatljivo ga je zabilježiti mobilnim uređajem. Ujedno, ovo je sjajna prilika za isprobati Super Slow-mo mogućnost snimanja koje vam nudi vaš pametni telefon jer se tada najčešće bacaju konfete, latice ruže ili riža. Idealan trenutak za dobru snimku za pamćenje.

3. “Selfie” trenutak je svaki onaj tijekom zabave nakon same ceremonije vjenčanja. Dok nema mladenaca, jer se presvlače ili se dodatno fotografiraju, vi iskoristite trenutak za selfije jer, budimo iskreni, svi želimo pokazati kako smo se lijepo uredili za proslavu ljubavi naših dragih osoba te na kakvom se divnom mjestu nalazimo. Ipak, čim se mladenci pojave budite s njima i družite se, drugi “val selfija” može čekati.

4. Pametni telefon na stolu? Nikako! Čak i za radoholičare, pametni telefon na stolu nije prihvatljiv! Pokušajte se uključiti u razgovor s osobama koje se nalaze za vašim stolom, ako vam to ne odgovara, uvijek se možete diskretno izvući s vašim pametnim telefonom ili pronaći ugodnije društvo.

Pametni telefon na vjenčanju (Foto: Thinkstock) (Foto: Thinkstock)

5. Trenutak za svadbenu tortu je još jedna mogućnost za fotografiju koju ne smijete propustiti! Ovo može biti prilika za snimanje zanimljivog videa ako odaberete zanimljiv ugao. Na primjer, snimka mladenaca s leđa za jedinstvenu perspektivu...

6. Večernja zabava je izvrsna prilika da snimite taj trenutak, ali i da napravite fotografije pri slabom svjetlu. Međutim, uvijek provjerite s osobama koje se nalaze na snimci smijete li sadržaj podijeliti na društvenim mrežama kako bi izbjegli bilo kakve neugodnosti.

7. Ako ostanete na after-partyju, obavezno snimite najzabavniji trenutak. Ali, nemojte ga podijeliti prije dobre crne kave i Aspirina sljedećeg jutra.

I naravno, dobro se zabavite!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti