Marissa ulaže milijune u Snapchat!

Yahoo namjerava uložiti milijune dolara u Snapchat, kompaniju čiji je osnivač nedavno rekao ne Marku Zuckerbergu koji mu je ponudio čak tri milijarde dolara

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 06.10.2014. / 09:11

Marissa ulaže milijune u Snapchat!

Evan Spiegel jedna je od rijetkih osoba koju nisu impresionirale milijarde Marka Zuckerberga – nakon što je šef Facebooka kupio Instagram za milijardu dolara, istu je svotu ponudio i Spiegelu za njegov Snapchat, no on ga je odbio. Nakon negativnog odgovora, Zuckerberg mu je ponudio čak tri milijarde dolara, ali odgovor je ostao isti te se šef Facebooka na kraju okrenuo WhatsAppu na kojeg je potrošio nevjerojatnih 19 milijardi dolara, dok je vrijednost Snapchata dosegla deset milijardi dolara.

Inače, Snapchat je sve popularnija društvena mreža, ponajviše među mladima, jer omogućuje slanje samouništivih poruka tako da korisnici ne moraju strahovati da će netko pronaći i naknadno pročitati njihove poruke ili vidjeti fotografije (zbog čega se često koristi za slanje golišavih slika). Osim Facebooka, za ovu su kompaniju interes pokazali i drugi velikani tehnološke industrije poput npr. Alibabe, ali Spiegel je ostao čvrst i nije htio razgovarati o prodaji. Snapchat se sada priprema za novu rundu investiranja te je jedna od kompanija koja je spremna uložiti svoje milijune u slanje samouništivih poruka – Yahoo.

Zanimljivo je da će Marissa Mayer u Snapchat uložiti novac koji su dobili prodajom udjela u Alibabi (Yahoo je na ovom poslu okrenuo milijarde dolara), a iako iz ovih kompanija ne žele komentirati informacije koje su objavili na BBC-u, glasine kažu kako će Yahoo uložiti oko dvadeset milijuna dolara. Inače, od dolaska na čelo Yahooa Marissa Mayer preuzela je brojne kompanije, često samo zbog talentiranih zaposlenika te je više puta naglasila važnost mobilnih aplikacija, a ulaganje u sve popularniji Snapchat još je jedna potvrda te njene filozofije. 

Foto: AFP

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti