MasterCard najavljuje nove prilike za europske startupove

MasterCard poziva sve inovativne startupove iz cijele Europe da se prijave na novi krug Start Path Europe programa.

Monika Nožić Monika Nožinić | 24.01.2015. / 12:05

MasterCard najavljuje nove prilike za europske startupove

MasterCard poziva sve inovativne startupove iz cijele Europe da se prijave na novi krug Start Path Europe programa. Start Path program startupovima pruža podršku i znanje kako bi mogli prevladati ključne izazove i proširiti svoje poslovanje.

Start Path Europe će u trajanju od 12 mjeseci pružiti podršku prilagođenu svakom startupu zasebno, kako bi riješili specifične prioritete svake kompanije. MasterCard stručnjaci iz cijelog svijeta mentorirat će startupove uključene u ovaj program. Startupovi će također biti predstavljeni partnerima kompanije MasterCard s ciljem istraživanja mogućnosti realizacije svojih projekata i koristiti postojeća rješenja kompanije MasterCard.

"Start Path Europe je jedinstven program jer umjesto primjene pristupa „jedna veličina odgovara svima" našu podršku prilagođavamo pojedinačnim potrebama svakog startupa", izjavila je Stephane Wyper, Global Lead Start Path programa kompanije MasterCard. "Naš cilj je pomoći svakom startupu da uspije i naraste brže nego što bi to mogao samostalno."

Kompanija MasterCard predstavila je i prvu Start Path Europe generaciju iz 2014. godine, koja se sastojala od kompanija odabranih između više od 30 država: Ridango, Zencard, Xpreso, Instabank, MePin i Storee.

"Start Path Europe nam je puno pomogao", izjavio je Simon Pleass, suosnivač i izvršni direktor kompanije Xpreso iz Dublina. Xpreso je kompanija osnovana 2012. godine s idejom povezivanja kupaca i dostavljača u stvarnom vremenu, kako kupci više ne bi trebali sjediti kod kuće i čekati svoje pakete.   

"Za nas je dostava proizvoda jednako važna kao i sam proizvod, pa je naša misija osigurati korisnicima besprijekorno iskustvo dostave", rekao je Pleass. "Zahvaljujući podršci kompanije MasterCard, počeli smo surađivati s nekoliko velikih organizacija čime smo proširili naše poslovne veze i prodajne mogućnosti."

Najviše osam europskih kompanija bit će odabrano za sudjelovanje u hibridnom programu koji će biti pokrenut u travnju 2015. godine. Start Path je otvoren svim kompanijama fokusiranima na trgovinu. Sve pojedinosti programa i online prijavu možete naći na sljedećoj stranici: www.f6s.com/mastercardstartpath. Rok za prijavu je 19. veljače 2015 godine.

O Start Path programu kompanije MasterCard

MasterCard Start Path je globalni program za podršku inovativnih startupova u ranoj fazi razvoja s ciljem stvaranja nove generacije trgovinskih i platnih rješenja.

Start Path je pokrenut krajem 2013. godine kako bi pomogao startupove u ranoj fazi razvoja da uspiju uz pomoć širokog spektra mogućnosti zajedničkog rada. Startupovi će uz pomoć svjetske mreže MasterCard stručnjaka također dobiti i pristup korisnicima i partnerima kompanije MasterCard kao i mogućnost uvođenja inovacija u već postojeća MasterCard rješenja. 

Za više informacija o MasterCard Start Path inkubatoru, molimo Vas posjetite web stranicu www.startpath.com ili nas pratite na Twitteru preko @MAStartPath.

O kompaniji MasterCard

MasterCard (NYSE: MA), www.mastercard.com,  svjetska je platna i tehnološka kompanija. Predstavlja najbržu platnu mrežu na svijetu koja povezuje vlasnike kartica, financijske institucije, prodavače, javne uprave i poslovne subjekte u više od 210 zemalja i teritorija. Proizvodi i rješenja koja nudi kompanija MasterCard čine svakodnevne trgovačke aktivnosti - kao što su kupnja, putovanja, poslovanje i rukovođenje financijama - jednostavnijim, sigurnijim i učinkovitijim za sve. Pratite nas preko Twittera @MasterCardNews  pridružite se razgovoru na našem blogu Cashless Pioneers Blog i prijavite se za najnovije vijesti na Engagement Bureau.

 

 

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti