Masterclass o tome kako pripremiti ideju za TV seriju za predstavljanje onima koji o njima odlučuju

Na svojim su primjerima pokazale kako napraviti presjek strategije, ispravno analizirati svoj projekt te ga usmjeriti u pravom smjeru (ma koji to bio).

Martina Čizmić | 11.11.2020. / 13:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Treći dan programa Industrije ZFF-a donio je izuzetno zanimljivo dvosatno predavanje o identificiranju suštine i koncepta s ciljem pripreme i predstavljanja ideja za TV-serije.

Kroz velik broj primjera iz osobnog iskustva, kao i savjete "koji pale", iskusne stručnjakinje Valeria Richter (scenaristica i producentica projekata u razvoju) i Helene Granqvist (producentica), u ležernom su tonu iznijele glavne smjernice kako pripremiti i testirati ideju za projekt, ali i dogurati ga do faze kada ga se može predstaviti na forumima, ispred donositelja odluka i predstavnika filmskih fondova/centara.

Na svojim su primjerima pokazale kako napraviti presjek strategije, ispravno analizirati svoj projekt te ga usmjeriti u pravom smjeru (ma koji to bio). 

Istaknule su da je potrebno nešto vremena i iskustva kako bi naučili kako pisati koncepte i strategije, a da im se dogodilo više puta da konačni rezultat (serija ili film) uopće ne podsjećaju na ono što je bilo zamišljeno na početku pisanja. 

Napomenule su kako su različite radionice, poput ovog masterclassa u sklopu Zagreb Film Festivala od neizmjerene važnosti jer, ne samo da uče teoriji, već i pokazuju najbolju praksu, kako mladim autorima, tako i onima nešto starijima. 

Što su još savjetovale te koji žanr obilježava prostor Hrvatske i regije, možete pogledati ovdje. 

Događanje je organizirano u suradnji s DKE – Uredima MEDIA Hrvatske i Srbije.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti