Mate Rimac objavio nove fotografije kampusa: "Igramo Tetris ne bi li sve stalo"

Dovršen je krov novog kampusa, a uskoro bi trebala biti gotova i trafostanica od 40 MW.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.05.2023. / 12:10

Kampus (Foto: Facebook)

Nedugo nakon početka gradnje novog kampusa koji će biti sjedište njegove kompanije Mate Rimac komentirao je kako je to za njega poseban projekt jer želi stvoriti najbolje moguće okruženje za svoje zaposlenike. U takvom okruženju, naglasio je, lakše je stvarati vrhunske proizvode, a upravo unutar tog kampusa dizajnirat će se i razvijati svi budući modeli Bugattija i Rimca, kao i komponente za druge proizvođače automobila s kojima tvrtka surađuje.

Posjet tvornici Rimac Grupe u Jankomiru - 10 Iz Rimca se pohvalili: Već je prodano 50 Nevera i svih 99 Bugatti Mistrala, a najavili su i širenje proizvodnje

Osim što će biti sjedište za istraživanje, razvoj i proizvodnju, kampus bi trebao omogućiti povećanje razvojnih i proizvodnih kapaciteta od maloserijskih projekata do proizvodnje u velikim serijama sustava električnih pogona, baterijskih sustava, kao i ostale tehnologije. Kampus će okruživati testna staza, a imat će pogone za proizvodnju i testiranje, odjele za dizajn i inženjering, pa čak i muzej. 

Mate Rimac danas je na svom profilu na Facebooku objavio nove fotografije koje prikazuju napredak gradnje kampusa u kojem bi, kada bude gotov, trebalo raditi oko 2500 zaposlenika. Na toj društvenoj mreži napisao je kako je dovršen krov, a da će uskoro biti gotova i trafostanica od 40 MW. Do kraja godine, kako je i bilo planirano, prva faza projekta trebala bi biti dovršena, nakon čega kreću prve proizvodne linije. Rimac je napisao i kako je sav prostor u kampusu u potpunosti raspoređen te da već igraju Tetris kako bi sve ugurali u njega. Također, napisao je i da rade na dodatnim objektima slične veličine ili većima.

Posjet tvornici Rimac Grupe u Jankomiru - 7 VIDEO/FOTO Rimac otvorio vrata svoje tvornice: Evo kako izgleda sastavljanje Nevere korak po korak

U odgovoru na komentare korisnika Facebooka o solarnim panelima Rimac je napisao kako je i to u planu, no ne tijekom izgradnje, već naknadno.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti