Medium objavio iOS aplikaciju, no treba li nam nešto takvo?

Osobno smatram da je Medium jedna izvrsna platforma koja postavlja nove standarde u nekim dijelovima web dizajna, te funkcionalnosti poput CMS-a.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 21.03.2014. / 12:21

Medium objavio iOS aplikaciju, no treba li nam nešto takvo?

Osobno smatram da je Medium jedna izvrsna platforma koja postavlja nove standarde u nekim dijelovima web dizajna, te funkcionalnosti poput CMS-a.

S obzirom da iza cijelog projekta stoji Evan Williams, suosnivač Twittera i pokretač Bloggera koji je prodan Googleu, ne sumnjam da čovjek zna što radi. Medium je platforma koja zaista ne treba nikakve upute za korištenje, a pritom izgleda fenomenalno na svim uređajima i platformama. Upravljanje sadržajem je najjednostavnije što sam ikad vidio, a vjerujem kako upravo njihov smjer razvoja WYSIWYG editora postavlja nove standarde kada pričamo o uređivanju sadržaja na webu.

Kao što sam rekao, Medium izgleda fantastično na svim platformama bilo da ga čitate na mobitelu, tabletu ili kompu. Zadnjih šest mjeseci razvijali su iOS aplikaciju koja također izgleda odlično, no treba li nam nešto ovakvo? Jednostavnost je već izrađena na mobilnoj verziji stranice, no očito se ovdje ne radi o aplikaciji za čitanje, već će se uskoro sadržaj moći pisati i uređivati, na vrlo jednostavan način. Tekstovi na Mediumu obično su kratki, iako ima i dugačkih, no poanta je pružati kratke i informativne tekstove.

Ev Williams ukratko je opisao sve vezano uz novu iOS aplikaciju na svom postu, no kaže kako je naglasak na detalje, te kako se upravo u njima razlikuje od mobilne verzije. Ovo mi izgleda kao da vode borbu sami protiv sebe kako bi napravili još bolje nego što trenutno imaju, a imaju odličan proizvod ako se mene pita.

Kada pokrenete aplikaciju sve što trebate jest prijaviti se s vašim Twitter profilom i možete početi pregledavati kolekcije na koje ste se predbilježili kada ste Medium koristili na webu. Za razliku od standardnih pregledavanja stranice, Medium na iOS-u nudi pregled swipeom prema desno, a klikom na autora možete pogledati sve njegove/njezine postove.

Medium je i dalje zadržao konzistentnost i jednostavnost, ono što je očito najvažnije kod izrade sustava kao što je Medium. 

Medium aplikaciju možete preuzeti s App Storea.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti