Mega miriši na još jedan Dotcomov uspjeh

Mega je krenula. Iako je već Saša napisao sve važno što morate znati, u trenutku pisanja svojeg teksta nije mogao predvidjeti koliko će biti inicijalno zanimanje korisnika. Nakon prva dva dana dostupnosti novog cloud servisa bivšeg vlasnika Megauploada, sada i to znamo

Zimo Zimo Ante Malenica | 21.01.2013. / 10:36

Mega miriši na još jedan Dotcomov uspjeh

Mega je krenula. Iako je već Saša napisao sve važno što morate znati, u trenutku pisanja svojeg teksta nije mogao predvidjeti koliko će biti inicijalno zanimanje korisnika. Nakon prva dva dana dostupnosti novog cloud servisa bivšeg vlasnika Megauploada, sada i to znamo - više od milijun korisnika se registriralo na novi sustav i odlučilo svoje podatke držati na 50 GB debelom Dotcomovom oblaku.

“Ne možemo biti zaustavljeni”, rekao je Dotcom tijekom svojeg pomalo “kičastog” otvorenja Mege na Novom Zelandu. Iako mu je Megaupload od strane američkih vlasti okarakteriziran kao, citirat ćemo, “međunarodno organizirano kriminalno poduzeće”, Dotcom je poručio kako nema te SOPA-e koja će uništiti slobodu govora na internetu, niti zakona za zaštitu autorskih prava koji će spriječiti prirodni tijek inovacije.

Bez obzira na svojevrsne političke poruke, kada je u pitanju inovacija, Dotcom je išao na sigurno. “Spiritualni nasljednik” Megauploada što se tiče programskog koda nema ništa zajedničkog sa svojim prethodnikom te kao što smo naveli već u par navrata, datoteke na servisu su ovaj puta kriptirane što znači da nitko bez odgovarajućeg ključa ne može vidjeti što se nalazi na Meginim serverima. Ove dvije činjenice trebale bi svim sadašnjim i budućim korisnicima pružiti povjerenje u novi Dotcomov cloud servis koji bi trebao ostati oslobođen pravnih poteškoća.

Koliko će dobro korisnici prihvatiti Megu, vidjet ćemo u narednim tjednima, no slobodno možemo zaključiti kako su SkyDrive, Dropbox, Google Drive i ostali cloud servisi dobili ozbiljnu konkurenciju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti