Mehanička računalna periferija nije samo za gaming, evo koje su njezine prednosti za ostale industrije

Nije tajna da su mehaničke tipkovnice često prvi odabir gamera jer su kvalitetnije i izdržljivije, a onaj tko ih isproba, teško se vrati na staro. No, dobra tipkovnica i miš s poštenim senzorom koristit će i ostalim industrijama, posebno razvojnim programerima, digitalnim kreativcima i kreatorima sadržaja

Nova Studio | 19.07.2022. / 15:16

Galerija

Iako je gaming zaslužan za povratak mehaničkih tipkovnica, one imaju čitav niz prednosti koje mogu poslužiti svima koji cijele dane sjede za računalom. Za razliku od membranskih tipkovnica, koje se uglavnom koriste za uredske poslove, mehaničke tipkovnice su kompleksnije, pouzdanije, ugodnije za rad i dugotrajnije, a samim time i skuplje. Na tržištu je danas mnoštvo modela mehaničkih tipkovnica, no mi ćemo se osvrnuti na novu tipkovnicu Logitech MX Mechanical, koja je ipak nešto prilagođenija radu u uredu.

Mehanička tipkovnica koja radi tiho

Za razliku od klasičnih mehaničkih tipkovnica koje neki kupuju upravo zbog mehaničkog zvuka, tipkovnica MX Mechanical pripada najnovijoj generaciji izvrsnih niskoprofilnih mehaničkih prekidača koji omogućuju tihi rad, pa nema straha da će tipkanje ometati kolege.

Za dugotrajan rad važna je i maksimalna udobnost, a nagib tipkovnice MX Mechanical od 19 mm, niskoprofilne tipke i niži hod tipke potiču udobniji, prirodniji položaj ruku. Rad olakšavaju i dvobojne tipke, koje optimiziraju periferno tipkanje. Sve to doprinosi bržem tipkanju, koje pozitivno utječe na produktivnost.

Snažan softver i kvalitetna baterija

MX Mechanical može se pohvaliti i snažnim softverom te kvalitetnom baterijom. Baterija ove bežične tipkovnice traje do 15 dana s potpunim punjenjem ili do deset mjeseci s isključenim pozadinskim osvjetljenjem, a puni se jednostavno putem USB-C kabela.

Logitech Logitech (Foto: Logitech)

One kojima je bitno osvjetljenje oduševit će saznanje da MX Mechanical ima pametno osvjetljenje, što znači da se pozadinsko osvjetljenje tipkovnice intuitivno pali kada se prsti približavaju tipkama zahvaljujući senzoru blizine za savršeno osvjetljenje bez obzira na doba dana.

Osim u punoj veličini, MX Mechanical dolazi i u Mini verziji. Mini pruža iste performanse, samo u kompaktnoj formi koja zauzima manje prostora na radnom stolu. Tipkovnice se mogu povezati s do tri različita uređaja, a kompatibilne su s različitim operativnim sustavima, uključujući Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iOS, iPadOS, i Android.

Miš s gaming senzorom

Važna stavka tijekom gaminga je i miš s dobrim senzorom. Oni koji rade u strukama u kojima su bitne brza reakcija i preciznost sigurno će velike koristi imati od gaming miša. I u ovom slučaju držimo se MX serije proizvoda, koja je namijenjena svima, ali najviše razvojnim programerima, digitalnim kreativcima i kreatorima sadržaja jer su performanse visokokvalitetne, a periferija tiha, pa se produktivnost i preciznost ne gubi ni u velikim uredima.

Miš MX Master 3S iz Logitecha poboljšana je verzija svojeg prethodnika MX Master 3. Novo izdanje već poznatog miša pruža isti zadovoljavajući osjećaj uz 90 % tiše klikove u odnosu na MX Master 3, za fokusiran rad u bilo kojem okruženju. MX Master 3S može se pohvaliti senzorom razlučivosti do 8000 DPI-ja za veću brzinu i preciznost, čak i na staklu, te prilagođenom osjetljivosti praćenja za brži i precizniji rad na zaslonima visoke rezolucije. Kotačić MagSpeed Electromagnetic™ prelazi i do 1000 redaka u sekundi s visokom točnošću za brzo, tiho i precizno iskustvo pomicanja.

Logitech Logitech (Foto: Logitech)

Ergonomski oblik i mogućnost personalizacije

MX Master 3S omogućuje personaliziranu prilagodbu tipki, optimizaciju dinamičnog rada i povećanje brzine praćenja. Povezuje se s do tri različita uređaja i kompatibilan je s različitim operativnim sustavima, uključujući Windows, macOS, Chrome OS, Linux, iPadOS i Android.

Kod odabira miša važan je i njegov oblik, a MX Master 3S podiže obrve na prvi pogled jer je specifičnog ergonomskog izgleda. Isklesan je za cjelodnevnu udobnost sa specifičnim kutom nagiba za prirodniji položaj ruku i intuitivnim kontrolama za brz pristup i brzu navigaciju.

Osim što olakšava rad i preciznost te povećava produktivnost, MX serija napravljena je dijelom od reciklirane plastike, pa svi korisnici ovog moćnog dua doprinose i ekološkoj održivosti.

Logitech Logitech (Foto: Logitech)

Nova StudioSadržaj je napravljen u produkciji Nova Studija, native tima Nove TV, u suradnji s partnerom Logitech po najvišim profesionalnim standardima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti