Meizu Zero nema tipki, priključak za punjenje baterije, klasičan zvučnik niti utor za SIM karticu

Hoće li ovako izgledati telefoni budućnosti? Meizu Zero nema niti jednu hardversku tipku niti klasičan zvučnik, u njega ne možete staviti SIM karticu, a puniti se može samo bežično.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 24.01.2019. / 08:50

Meizu Zero (Foto: Meizu) (Foto: Meizu)

Veliki broj korisnika kritizirao je Apple prije nekoliko godina kada su iz ove kompanije odlučili izbaciti 3,5 mm izlaz za slušalice na iPhoneu, a na ovaj potez naknadno su se odlučile i druge kompanije te danas na sve manje telefona možemo pronaći klasičan priključak za slušalice. Ovaj priključak sigurno nećete pronaći na novom Meizuovom pametnom telefonu nazvanom Zero (nula), a ta nula odnosi se na broj (fizičkih) tipki i priključaka koje ima ovaj uređaj.

Meizu Zero (Foto: Meizu) (Foto: Meizu)

Dakle, Meizu Zero ne samo da nema 3,5 mm izlaz za slušalice, već nema niti priključak za punjenje, nema niti rupica za zvučnik pa čak niti utor za SIM kartice. Ako želite povezati slušalice sa Zerom, morat ćete koristiti samo bežične slušalice, za punjenje baterije također se može koristiti samo bežični punjač (podržava brzo bežično punjenje baterije), a ovaj uređaj moći ćete koristiti samo s mobilnim operaterom koji podržava eSIM kartice jer klasičnu SIM karticu nemate gdje staviti u telefon.

Što se tipki tiče, umjesto klasičnih hardverskih tipki za paljenje uređaja i stišavanje/pojačavanje zvuka, Meizu Zero koristi virtualne tipke, a korištenjem mSound 2.0 tehnologije kao zvučnik koristi se sam zaslon.

Meizu Zero (Foto: Meizu) (Foto: Meizu)

Meizu Zero (Foto: Meizu) (Foto: Meizu)

Dijagonala ekrana iznosi 5,99 inča (riječ je o OLED ekranu) te je u njemu implementiran senzor otisaka prstiju – sa stražnje strane nalazi se dvije kamere rezolucije 12 MP i 20 MP, dok se s prednje strane nalazi se 20 MP kamera za selfije. Pokreće ga Qualcommov čipset Snapdragon 845, ali dodatne informacije o hardveru poput radne memorije, prostora za pohranu podataka ili snage baterije trenutačno još nisu poznate. Sve detalje, uključujući i cijenu Meizu Zeroa, vjerojatno ćemo saznati krajem sljedećeg mjeseca na najvećem sajmu mobilne industrije Mobile World Congress koji se održava u Barceloni.

Telefon poput Meizu Zeroa zaista do sada nismo vidjeli, a bit će zanimljivo vidjeti hoće li i druge kompanije slijediti njihov primjer i predstaviti slične uređaje bez tipki i priključaka.

Izvor: GSM Arena

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti