Meta usred kritika istražuje integraciju svojih VR Quest uređaja u učionice

Meta ima novi plan i istražuje integraciju Quest uređaja u učionice.

Branimir Vorša | 16.04.2024. / 11:27

VR uređaj Quest
VR uređaj Quest (Foto: Afp)

Meta, usred kritika koje se odnose na njezin pristup mlađim korisnicima, razmatra integraciju VR uređaja Quest u učionice, otkrivajući planove za nove proizvode prilagođene školskoj demografskoj skupini.

Nick Clegg, predsjednik Mete za globalne poslove, istaknuo je ključne značajke nadolazećeg proizvoda usmjerenog na obrazovanje za uređaj Quest, kao što je središte specijaliziranih obrazovnih aplikacija i mogućnost upravljanja s više tih uređaja istovremeno, bez pojedinačnih ažuriranja.

Iako Meta tek treba zacrtati jasne poslovne modele za svoj hardver i usluge, Clegg je naglasio dugoročnu investicijsku perspektivu tvrtke. Možda nećemo zarađivati od toga neko vrijeme, ali predani smo dugoročnom uspjehu, rekao je Clegg u intervjuu za Axios.

Meta Quest 3 Simulacija u simulaciji: Znanstvenici upozoravaju na veliki problem za uređaje za virtualnu stvarnost

Iako bi takav potez Mete mogao diverzificirati sadržaj za korisnike Questa i potaknuti angažman programera, kritičari primjećuju da se on možda neće pozabaviti problemom nedostatka revolucionarnih VR aplikacija.

U međuvremenu, Meta se suočila s kritikama zbog smanjenja minimalne dobi za korisnike WhatsAppa u Velikoj Britaniji i EU sa 16 na 13 godina. To je u skladu s inicijativom Mete za provjeru dobi korisnika Questa i pružanje prikladnih iskustava za tinejdžere i prettinejdžere.

Neizvjesnost i izazovi obrazovnog tržišta

Nadolazeća obrazovna inicijativa, dostupna samo institucijama s učenicima u dobi od 13 i više godina, debitirat će kasnije ove godine na tržištima gdje je podržan Quest for Business, po cijeni od 14,99 dolara mjesečno.

U obrazovnom sektoru za VR, tvrtke poput Immersion VR, ClassVR i ArborVR već su aktivne. Microsoft je dugo promovirao HoloLens za obrazovnu upotrebu, ali opseg usvajanja VR-a u školama ostaje neizvjestan.

ClassVR tvrdi da se njihovi proizvodi koriste u 40.000 učionica diljem svijeta. Međutim, prepreke poput zabrinutosti zbog prekomjernog vremena provedenog ispred ekrana i implikacija troškova ometaju široko usvajanje tih proizvoda. Troškovi za VR uređaje, aplikacije i održavanje infrastrukture predstavljaju značajne izazove.

Meta Quest 3 Zuckerberg nahvalio svoj uređaj: Smatra da je Quest 3 bolji od 7 puta skupljeg Appleova Visiona Pro

Dok je Meta donirala uređaj Quest na 15 američkih sveučilišta, njena dugoročna predanost subvencioniranju rasta ostaje nejasna.

Izvor: Tech Times

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti