Zuckerberg nahvalio svoj uređaj: Smatra da je Quest 3 bolji od 7 puta skupljeg Appleova Visiona Pro

Šef Mete kaže da Quest 3 ne predstavlja samo puno bolju vrijednost za novac, već da je to zaista bolji uređaj od Appleova konkurenta.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 15.02.2024. / 09:20

Meta Quest 3 (Foto: Afp)

S predstavljanjem Appleova Visiona Pro počinje novo razdoblje na tržištu virtualne stvarnosti. Ovim tržištem želi vladati Mark Zuckerberg koji godinama investira veliki novac u VR te razvija hardverske i softverske proizvode za virtualnu stvarnost, a sada je dobio najvećeg mogućeg konkurenta. Apple s Visionom Pro u VR-u želi napraviti nešto slično što je s iPhoneom napravio na tržištu pametnih telefona, čime ulazi na teritorij Mete.

Meta Quest 3 Zuckerberg predstavio novu inačicu naočala za virtualnu i proširenu stvarnost - Meta Quest 3

Mark Zuckerberg isprobao je Appleov Vision Pro kako bi ga usporedio s Metinim uređajem, a njegov zaključak ne treba nikoga iznenaditi. Prema Zuckerbergu, nema dileme koji je proizvod bolji, a to je Meta Quest 3. Iako gotovo sve recenzije i testovi pokazuju suprotno.

U videozapisu koji je objavio na Instagramu, Zuckerberg je rekao kako je očekivao kako će Quest 3 pružiti veću vrijednost u odnosu na Appleov VR uređaj, jer je riječ o znatno jeftinijem uređaju, no na kraju se iznenadio kada je shvatio da je Quest jednostavno bolji uređaj.

Među razlozima zbog kojih smatra da je Quest 3 u prednosti pred konkurentskim uređajem naglasio je njegovu težinu te veće vidno polje, zbog kojeg ga je puno ugodnije nositi tijekom dužeg razdoblja korištenja, a također podržava i igre za Xbox. Za većinu stvari za koje se koriste uređaji za virtualnu i proširenu stvarnost, Quest 3 je bolji u odnosu na konkurenta i za Zuckerberga su te stvari važnije u odnosu na neke prednosti koje Vision Pro ima u odnosu na Quest. U prvom redu to su ekrani više rezolucije, no šef Mete smatra kako se ne isplati kupovati taj uređaj samo zbog ekrana, kada zaostaje za Questom u drugim stvarima. Kao još jednu pozitivnu stranu Visiona Pro, pored ekrana, izdvojio je opciju praćenja očiju za koju je rekao kako će je vratiti u buduće Quest uređaje te je podsjetio kako je ta opcija prvi put predstavljena upravo u Questu Pro. Što se tiče sadržaja, šef Mete kaže kako je za njegov uređaj dostupno puno više imerzivnog sadržaja.

Sam Altman Sam Altman je oduševljen Appleovim uređajem i smatra ga drugom najimpresivnijom tehnologijom još od iPhonea

Usprkos Zuckerbergovim pohvalama, najveća prednost Metina uređaja i za mnoge jedini razlog zašto će se odlučiti na kupovinu Questa u odnosu na Vision Pro jest - cijena. Appleov uređaj namijenjen je onima kojima nije problem platiti 3500 dolara za ulazak u VR svijet, dok je ta ulaznica na Metinim uređajima puno niža i iznosi 500 dolara za model sa 128GB memorije.

Izvor: Engadget
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti