Zuckerberg predstavio novu inačicu naočala za virtualnu i proširenu stvarnost - Meta Quest 3

Iako nije otkrio kad će točno Quest 3 biti dostupne javnosti, iz Mete ističu kako će to biti "ove jeseni".

Martina Čizmić | 02.06.2023. / 08:18

Meta Quest 3 (Foto: YouTube/Meta/Screenshot)

Šef Mete, Mark Zuckerberg, požurio se i uoči najavljenog Appleovog predstavljanja njihovih naočala za proširenu stvarnost, najavio novu generaciju Metinih naočala -  Meta Quest 3. 

 

 

Iako nije otkrio kad će točno Quest 3 biti dostupne javnosti, iz Mete ističu kako će to biti "ove jeseni". 

Meta Quest Pro Uoči predstavljanja Appleova VR uređaja saznali smo detalje i o nadolazećem Metinu uređaju za virtualnu stvarnost

Quest 3 će, prema najavi, stajati 499 dolara i imati veću rezoluciju, bolje performanse, revolucionarnu tehnologiju Meta Reality i tanji, udobniji oblik.

Kako je istaknuo, Quest 3 će imati zaslon najveće razlučivosti među dosadašnjim Questovima te dorađenu optiku, a za pokretanje će se koristiti Snapdragovim čipom nove generacije, koji je, kako kaže, razvijen u suradnji s Qualcommom. Iako nije naveo o kojem se čipu radi, trebo bi pružiti više nego dvostruko veću grafičku izvedbu od prethodne generacije Snapdragon GPU-a u Questu 2.

Zahvaljujući našem napretku u tehnologiji praćenja, izbacili smo vanjske prstenove za praćenje tako da kontroleri djeluju kao prirodniji nastavak vaših ruku i zauzimaju manje prostora. Također smo uključili TruTouch haptics koji je prvi put debitirao u Touch Prou ​​kako bi vam pomogao da osjetite akciju kao nikada prije, navode iz Mete. 

Zuckerberg je obećao više detalja o čipu, naočalama, ali i drugim novostima iz Mete na konferenciji o virtualnoj stvarnosti Meta Connect koja će se održati 24. rujna.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti