Mora se priznati, Windowsi 8 su promašaj, prilično velik. Korisnici nisu navikli koristiti sučelje kakvo im je Microsoft priredio i većina njih ostala je na 7-ici. 

Uklanjanje start gumba, na kojem je Microsoft praktički izgradio cijelu strukturu svog operativnog sustava, pokazalo se kao loša odluka, stoga to žele ispraviti na nadolazećoj 9-toj po redu verziji. 

Za sada se nagađa kako će Microsoft održati poseban događaj 30. rujna na kojem će se otkriti planovi za budućnost desktop OS-a, a gdje će se developerima ponuditi mogućnost isprobavanja istog. Stabilna verzija ovog operativnog sustava, prema za sada dostupnim informacijama, zakazana je za početak sljedeće godine. 

Microsoft će se, naime, vratiti korak unazad, te će se umjesto fokusa na mobilne uređaje, čitaj touch, vratiti na mini start menu koji će biti dostupan na već poznatoj lokaciji, u donjem lijevom kutu. Windowsi 9 će tako biti Windowsi 7 u Windows 8 korisničkom iskustvu, navodi TechCrunch

Očekuje se kako će “metro” sučelje i dalje postojati no na drugačiji način nego kako je to na Windows 8, gdje se morate prebacivati iz “metro” sučelja u klasično sučelje.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju