Microsoft će zakrpati propust u Internet Exploreru čak i na XP-u

Tomislav je prije tjedan dana pisao o propustu u svim verzijama Interne Explorera čime su ugroženi milijuna korisnici diljem svijeta, no Microsoft je danas objavio zakrpu za ovaj propust.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 02.05.2014. / 10:00

Microsoft će zakrpati propust u Internet Exploreru čak i na XP-u

Tomislav je prije tjedan dana pisao o propustu u svim verzijama Internet Explorera čime su ugroženi milijuna korisnici diljem svijeta, no Microsoft je danas objavio zakrpu za ovaj propust.

Iako korisnici Windowsa XP ne mogu ažurirati svoj preglednik iznad verzije 8, plus činjenice je da Microsoft više ne pruža podršku za XP, vezno uz ovaj bug  napravili su iznimku i objavili zakrpu za Internet Explorer i na Windowsima XP.

“Sigurnost naših proizvoda uzimamo vrlo ozbiljno. Kada smo vidjeli prva izvješća o ovom propustili odlučili smo popraviti to, popraviti brzo i za sve naše korisnike.” istaknula je Adrienne Hall, generalna menadžerica.

Što se tiče nadogradnje, odnosno same zakrpe, sve će se odvijati automatski tako da nećete trebati ništa napraviti po tom pitanju. Inače radi se o propustu koji napadačima omogućava famozni „remote code execution“ odnosno u slobodnom prijevodu „daljinsko izvršavanje koda“ što je zapravo jedna od najčešćih metoda koja se koristi za „napade“ na osobna računala.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti